Venner av den drepte: «Stort var sjokket da jeg fikk den forferdelige beskjeden»

Kameratgjengen satt og så ishockeykamp da de ble angrepet av en mann med kniv. Venner av den drepte skriver i dag minneord på Facebook-siden hans.

Knivstikking på Møhlenpris i Bergen

DREPT HER: Her i Michael Krohns gate i Bergen ble tre personer angrepet med kniv i går. En av dem er drept, en ble kritisk skadd og en annen kom unna med lettere skader.

Foto: Andre Bruvik / NTB scanpix

I morgen fremstilles den 56 år gamle mannen for varetektsfengsling, siktet for drap og drapsforsøk i en leilighet i Michael Krohns gate i Bergen.

– Han har vært i avhør, og stiller seg helt uforstående til siktelsen.

Det sier Jostein Alvheim, som forsvarer mannen som er pågrepet etter knivdramaet i Bergen i går.

Så på ishockeykamp

Knivstikking i Michael Krohns gate

POLITIUTRYKNING: Politiet på stedet etter knivstikkingen i Michael Krohns gate tirsdag kveld. Den siktede ble pågrepet i bygningen.

Foto: Ingrid Tangstad Hatlevoll / NRK

Drapet skjedde da tre kamerater satt og så på TV, ifølge Bergens Tidende. De hadde akkurat sett ishockeykampen mellom Norge og Tsjekkia da en mann plutselig kom inn og det oppsto et basketak.

– De sa at han skulle komme seg ut, ellers ville de ringe politiet. Ti minutter senere kom han tilbake med kniv, sier sønnen til en av involverte til avisen.

I knivslagsmålet som fulgte ble en person drept, og en annen ble kritisk skadet. En tredje person ble lettere skadet.

Den drepte er en mann i slutten av 50-årene, som bodde på adressen. De andre som var i leiligheten da drapet skjedde bodde i den samme blokken.

Barndomsvenner

– Jeg prøvde å verge meg selv med hendene. Kameraten min ble drept, sier en av beboerne, en 61 år gammel mann, til BA.

61-åringen var mannen som ble lettere skadet i dramaet, og fikk reise hjem i natt etter medisinsk behandling og politiavhør.

Alle de involverte kjenner hverandre, men to av dem skal ha havnet i slagsmål tidligere i år. 61-åringen forteller at han har vokst opp med den siktede 56-åringen.

– Dette er bare grusomt, sier han til BT.

– Så langt jeg vet er dette i hvert fall naboer som bodde i det samme huset som min klient, sier forsvarer Alvheim.

Knivdrap i Bergen

SE VIDEO: Politiet på åstedet etter knivdrama i Bergen.

«Stort var sjokket»

Flere venner har skrevet på den drepte bergenseren sin Facebook-side i dag.

«Stort var sjokket da jeg fikk den forferdelige beskjeden i dag. Fra livet til døden ble veien så kort. Jeg kan ikke fatte at du har fått bort. Rest in preace, my friend», skriver en venninne.

«Good bye, my dear friend. Rest in peace until we meet again,» skriver en annen.

– Tar siktelsen veldig tungt

Forsvarer Jostein Alvheim vil ikke gå inn på hva 56-åringens forklaring. Men han har tidligere hevdet at han var i sin egen leilighet da drapet skjedde. I avhøret i går nektet han straffskyld.

– Politiet vil ha et nytt avhør av mannen i løpet av dagen, men det er ennå ikke gjennomført, sier Alvheim til NRK.no.

Han sier at den antatte drapsmannen tar siktelsen tungt.

– Han tar det veldig tungt, og spesielt fordi han ikke kjenner seg igjen i forholdet og det han er beskyldt for, sier Alvheim.

Politiet i Bergen har ikke vært tilgjengelig for intervju i saken, men skal møte pressen for kommentarer fra klokken 13.00 i dag.