Hopp til innhold

21-åring siktet for å ha knivstukket sin far

Mannen som knivstakk sin far på en campingplass i Bergen lørdag, er varetektsfengslet i fire uker. 21-åringen anket kjennelsen på stedet.

Skadde får hjelp etter knivstikking

KNIVSTUKKET I FOTEN: Faren til den 21 år gamle gjerningsmannen ble skadet i foten etter angrepet på campingplassen lørdag.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

SISTE: Den 21 år gamle mannen som er siktet for å ha knivstukket sin far på en campingplass i Bergen, ble på fengslingsmøtet i dag varetektsfengslet i fire uker.

– Han er ikke enig i kjennelsen og anket den til Lagmannsretten på stedet, sier forsvarer Fredrik Werling.

Mannens forsvarer er ikke enig i at fengsling var det rette for 21-åringen.

– Mitt syn er at det er grunn til å tro at den siktede er syk. Det er derfor ikke grunn til å fengsle han, og helt andre type tiltak burde komme inn.

– En tragedie for familien

21-åringen forsvant fra Midttun camping etter at han skal ha angrepet sin far med kniv. Angrepet skjedde inne i en leilighet på campingområdet. I flere timer jaktet politiet mannen i Bergen sentrum uten å finne ham.

Senere samme kveld returnerte gjerningsmannen til campingplassen. Da rykket politiet bevæpnet ut, men også da slapp 21-åringen unna.

På bakgrunn av gjentagelsesfaren og unndragelsesfare ba politiet i dag om fire uker i varetekt for 21-åringen.

Werling har frist til i morgen klokka 10 med å levere et skriftlig innlegg til Lagmannsretten.

– Saken er spesiell. Dette er en familie som har vært her i nød over tid, og som ikke har blitt ivaretatt helsemessig verken her eller i det landet de kom fra.

Til nye psykiatriske vurderinger

Søndag formiddag ble 21-åringen arrestert uten dramatikk på samme campingplass. Da ble han fremstilt for psykiatrisk legevakt. Ifølge politiet vil det også bli gjennomført nye psykiatriske vurderinger.

Foreløpig er det ikke funnet grunn til innleggelse.

Den siktede skal være en kjenning av politiet.