Hopp til innhold

Politiet går ut med navn på savnet båtfører

Det Hovedredningssentralen vil kartlegge området fra Askvoll til Leirvik fra luften i et forsøk på å finne den forsvunne skøyta «Fram».

Bilete av skuta Fram i Askvoll

SKØYTEN: Trond Asperheim fotograferte den savnede treskøyten «Fram» på vei sørover gjennom Gransundet i Askvoll.

Foto: Trond Asperheim

Hovedredningssentralen setter lørdag inn fly for å kartlegge området fra Askvoll til Leirvik fra luften i et forsøk på å finne den forsvunne skøyta «Fram».

Den 10 meter lange skøyten «Fram» ble sist observert da den tilfeldigvis ble fotografert, med kurs sørover. Siden har ingen sett den.

Mann bosatt på Stord savnet

Lørdag går også politiet ut med navn og bilde av den savnede. Det er 58 år gamle Tom Fagerland, bosatt på Stord, som er savnet. Ifølge politiet var Fagerland på vei tilbake til Stord da han reiste fra Kalvåg i Askvoll rundt klokken 09 2. november.

Tom Fagerland

SAVNET: Det er 58 år gamle Tom Fagervik som er savnet.

Foto: Stordnytt

Siden den dagen har ingen fått kontakt med han.

– Vi har satt i gang letingen igjen nå som det har blitt lyst, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen til NRK lørdag morgen.

Stort område skal dekkes

Etterlysningen politiet går ut med opplyser at mannen har flere tatoveringer på overkroppen, armene og hendene. Han var iført sixpence, mørk jakke og svart dongeribukse da han forlot Kalvåg.

Store letemannskaper har gjennomsøkt kysten fra Askvoll i nord til Leirvik i sør, men står så langt uten spor. Siste sikre observasjon av båten ble gjort i Gransundet – mellom Prestøy og Atløy.

– Vi leter med båter, helikopter og fly. Foreløpig står vi uten resultat. Det er et stort og utfordrende område å lete i. I tillegg er det en del vind, så vi kan ikke bruke de minste båtene, sier Bull.

Setter inn fly i søket

Når de nå setter inn fly i søket er det for å kunne nå over større områder. I tillegg til oljevernflyet fra Kystverket, blir det brukt fly fra Norsk Aeroklubb Bergen i søket.

– Vi er klare til å hjelpe Hovedredningssentralen i et søk dersom været er bra nok for å fly, sier Pål Nesfossen, leder av flytjenesten SAR (search and rescue, jour. anm.).

De vil i utgangspunktet bruke ett fly til å søke. Søket pågår så lenge HRS ønsker de i luften.

– Når det gjelder kyst og sjø er det enklere å lete fra et fly enn en båt. Vi har et godt overblikk, og vi kan lett se for eksempel oljesøl.

Les også: