Hopp til innhold

Setter alle helikopterne på bakken

Alle Airlifts helikoptre vil tirsdag stå på bakken. Men fra onsdag av skal det være normal drift.

Jonny Skoglund

Administrerende direktør Jonny Skoglund i Airlift er tirsdag i Ullensvang.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Fem mennesker omkom da et av Airlifts helikoptre styrtet i fjellet mellom Ullensvang og Eidfjord i går kveld.

– Av hensyn til de ansatte gjennomfører vi ingen helikopterflyginger på innland i dag. De ansatte skal få snakke sammen, støtte hverandre og snakke ut om ulykken vi hadde i går. Men i morgen er vi oppe og flyr som normalt igjen, sier administrerende direktør Jonny Skoglund i Airlift til NRK.

– Hvordan opplever de ansatte det som skjedde mandag?

– De har naturlignok tatt dette med dyp sorg og smerte. Våre tanker går til de etterlatte og pårørende, som har havnet i en veldig vanskelig situasjon, sier Skoglund.

Mener sikkerheten er god

Skoglund vil ikke spekulere i hva som kan være årsaken til ulykken.

– Nå er det politiet og Havarikommisjonen som foretar granskningen av hva som har skjedd. Vi er en støttende organisasjon i forhold til det arbeidet de to instansene utøver.

Airlift har også tidligere vært involvert i ulykker , men selskapets administrerende direktør mener de er gode på sikkerhetsarbeid.

– Vi jobber daglig med sikkerheitsarbeidet i Airlift, og vi har en tett og nær dialog med Luftfartstilsynet, som er kontrollerende myndighet på dette området. Jeg har vært kort tid i selskapet, men har fått inntrykk av at de er tilfreds med arbeidet Airlift gjørpå dette området, sier Skoglund.