Sender ut kokevarsel for hele Fjellsiden

Beboere fra Sandviken til Årstad blir bedt om å koke drikkevannet, etter funn av uvanlig høye bakterieverdier i vannet.

Tirsdag formiddag fikk bergensere hjemmehørende fra Amalie Skrams vei til Svartediket, samt på Nordnes og Syndnes, følgende sms fra Bergen kommune:

«Det er mistanke om redusert kvalitet på vamnnet i området rundt Fjellsiden. Det anbefales å koke drikkevannet. Tiltak for å bedre vannkvaliteten er igangsatt. Vi vil komme med ny melding når vannkvaliteten er normal».

Oppdaget ved rutineprøve

– Dette skyldes at vi på en rutineprøve oppdaget høyere bakterieverdier enn normalt på Fjellsiden. Ingenting tyder på at vannet er helsefarlig eller sykdomsfremkallende, men vi sender ut kokevarsel for å være på den sikre siden, sier seksjonsleder for vanndrift i Bergen Vann KF, Sandra McCarley, til NRK.

Hun forteller at varselet kun gjelder hus som ligger mer enn 40 meter over havet. Det skal være verdien av såkalte koliforme bakterier som er for høye.

Mistanke mot gammelt vannverk

Ifølge bt.no er det mistanke om at feilen ligger i det gamle vannverket i Mulen. Den aktuelle prøven er tatt i Fløyfjellsbassenget.

Kommunen jobber nå på spreng med å undersøke prøvene videre, samt å få tilført bedre vann til det berørte området.

– Det kan gå inntil to dager før vi vet mer. Vi vil sende ut informasjon til brukerne så snart vi har noe nytt å melde, sier McCarley.

Se flere detaljer på Bergen kommune sine nettsider.

Kokevarsel i Bergen

Her må du koke vannet

Foto: Bergen kommune / Skjermdump