Hopp til innhold

Sender hele Hurtigrute-reisen på TV

Gjør deg klar for 134 timers direktesending på NRK til sommeren.

MS Richard With - kveldsbilde

SENDING DØGNET RUNDT: MS 'Richard With' ved havn. Nå blir hele turen fjernsynsprogram.

Foto: Atle Markeng / NRK

Suksessen med « Bergensbanen minutt for minutt » får nå sin etterfølger. Og 7 timer og 16 minutter på toget fra Bergen til Oslo blir som en skvett i havet å regne i forhold.

LES OGSÅ: Bergensbanen topper salgslista | Danskene likte norsk togtur | – Den våte drømmen er Hurtigruta | «Bergensbanen minutt for minutt» ble helgens store snakkis

- Planen er å filme hele turen med Hurtigruten, fra Bergen til Kirkenes, på samme måte. Dette vil ta 133 timer og tre kvarter, pluss eventuelle forsinkelser, sier programsjef Rune Møklebust i NRK Hordaland.

Vil vise midnattsolen

Avgangen vil skje klokken 20.00 på NRK 2. Sendedag er ikke klar, men programmet vil bli sendt sommerstid, trolig rundt St. Hans.

Bergensbanen minutt for minutt

SUKSESS: Bergensbanen ble en stor tv- og dvd-suksess.

Foto: NRK

- Til forskjell fra Bergensbanen, vil dette bli sendt direkte, sier Møklebust.

- Halvparten av sendingen vil jo være på natten. Hva vil det å være å se på da?

- Siden vi gjør dette i sommerhalvåret, vil det være midnattsol på store deler av turen. Sør for Polarsirkelen vil det også være veldig lyst. Det vil knapt nok være mørkt på hele turen, sier Møklebust.

Venter flere stunt underveis

Sendingen vil bli krydret med arkivstoff fra Hurtigruten og de 34 anløpene. NRK vurderer også å ha en fortellerstemme med på den lange turen, som skal fortelle om stedene skipet passerer.

- Det kommer til å skje ting underveis også. Jeg har allerede fått henvendelse fra et jazzkor som vil stille og synge for oss et av anløpene, sier Møklebust.

LAG DIN EGEN MIX: Last ned Bergensbanen i HD her!

- Programmet vil bli over fem døgn langt. Er ikke dette å dra strikken litt vel langt?

- Jo, men hvorfor ikke? Det er jo litt derfor det er så gøy også. Reisen med Hurtigruten betyr utrolig mye for nordmenn. Mange har reist med den, og mange har lyst å reise med den en gang. Nå får alle oppleve turen fra sofakroken, sier programsjefen.

På tur i Flåm og Bergen

NRK har allerede gjort to andre produksjoner etter mal fra Bergensbane-suksessen, som du kan se her: Flåmsbanen mellom Myrdal og Flåm, og den nye Bybanen i Bergen, fra Nesttun til Kaigaten i sentrum.

Flåmsbanen:

Bybanen i Bergen:

Video Bybanen minutt for minutt.mp4