Selvironisk Drevland tar lyrisk farvel som ordfører

Trude Drevland takker bergenserne for tusenvis av personstemmer, og hylles med dikt fra ordførerkollegaen i Tromsø. Drevland svarer selv på lyrisk vis, og spøker med at hun kan få seg jobb som taleskriver for den neste ordføreren.

Trude Drevland med dikt

ORDFØRER-DIKT: Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort hyller partikollega og bergensordfører Trude Drevland på lyrisk vis, og Drevland svarer med samme mynt.

Foto: Scanpix / Skjermdump fra Facebook

Trude Drevland er permittert som følge av politiets etterforskning av cruisedåp-saken i Bergen. Etterforskningen tar lengre tid enn først antatt, og Drevland er permittert så lenge den pågår.

Jens Johan Hjort

HYLLER DREVLAND: – Det er veldig hyggelig å se at velgerne i Bergen gir henne solid oppbacking, sier Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort om partikollega Trude Drevland.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Med venstresidens valgseier mandag, tyder det meste på at nordlendingen har utført sitt siste oppdrag som bergensordfører. Og nå kommer Drevland selv med et hint om at hun anser seg selv som ferdig med ordførervervet.

Under et Facebook-innlegg der hun takker bergenserne for de mange tusen personstemmene, går avtroppende Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort i dag ut med en lyrisk hyllest til skjebnefellen i Bergen.

«Du i unåde havnet, men vil alltid bli savnet!»

Jens Johan Hjort dikt

LYRISK HYLLEST: Jens Johan Hjort hyller ordførerkollega Trude Drevland.

Foto: Skjermdump fra Facebook

I et dikt på Drevlands offentlige Facebook-side skriver han blant annet følgende:

«En dråpe og cruiset rant over.
Det er trist, men én ting jeg deg lover:
Du i unåde havnet, men vil alltid bli savnet!
Abstinensen vil ikke gå over!»

Hjort avslutter med å kalle Drevland «en kvinne av edleste sort».

– Melder meg som taleskriver for neste ordfører

Drevland kom raskt tilbake med et eget dikt til Tromsø-ordføreren.

Hun er inne i en tøff periode, og da vet jeg av egen erfaring at det er veldig hyggelig å få vite at folk bryr seg og tenker på deg.

Jens Johan Hjort, ordfører i Tromsø

Der skriver hun om slutten på ordførertiden, men kommer samtidig med en «advarsel» til dem som måtte tro at hun var ferdig på andre måter:

«Nå er for oss to den opplevelsen slutt
men hvis noen tror at vi sover
Skal de merke at vi to er på ingen måte "over" (...)»

Drevland har på papiret to bystyremøter igjen å lede, men er altså i permisjon. Hun vil ikke utdype om hennes lyriske formuleringer kan tolkes som en endelig avskjed med ordførervervet.

– Det eneste i dette måtte være å melde seg som taleskriver for neste ordfører, skriver en humoristisk Drevland i en SMS til NRK, med et selvironisk pek til debatten om de høye utgiftene hun har hatt til en taleskriver i sin egen ordførerperiode.

– Hun er inne i en tøff periode

Politiet gjentar onsdag at de ikke vil opplyse om noen har status som mistenkt eller siktet i cruisedåp-saken. Hverken Drevland eller advokaten John Christian Elden vil kommentere saken.

Jens Johan Hjort sier til NRK at han med diktet ønsket å gi ordførerkollegaen en oppmuntring.

– Jeg har lært Trude å kjenne som en fantastisk flott dame og kollega, og ikke minst en meget god ambassadør for Bergen. Hun er inne i en tøff periode, og da vet jeg av egen erfaring at det er veldig hyggelig å få vite at folk bryr seg og tenker på deg, sier Hjort.

– Tror hun «står han av»

Drevlands dikt

DIKT: Drevlands svar til Hjort.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Han har lagt merke til de mange personstemmene Drevland fikk mandag.

– Det er veldig hyggelig å se at velgerne i Bergen gir henne solid oppbacking, sier Hjort.

Han hyller Drevland for den kjappe replikken til diktet.

– Det er fantastisk at hun hiver seg rundt og svarer slik – det er akkurat slik jeg kjenner henne. Jeg ser på det som en tilbakemelding fra henne om at hun «står han av».