Se Sondre Lerche hos Letterman

Den syngende bergenseren tok «Late Show»med storm, men var litt skuffet over Lettermans gjesteliste.

Sondre Lerche

FORNØYD: Sondre Lerche er strålende fornøyd med sin opptreden hos David Letterman tirsdag.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Tirsdag kveld opptrådte Sondre Lerche på David Lettermans «Late Show» på CBS, et av verdens aller største og viktigste tv-show. 26-åringen fra Bergen er den andre norske artisten noensinne som får plass i showet, og etterfulgte Maria Mena, som for noen år siden slett ikke var heldig med sin opptreden.

Men alt gikk for Lerche, som på sin egen hjemmeside skryter hemningsløst av opplevelsen.

VIDEO: Se Lerche hos Letterman her (ekstern lenke)

- Letterman var gentleman

– David var akkurat som på tv, en virkelig gentleman. Publikum virket oppstemte og glade da jeg begynte å spille. – ikke at de hadde så mye valg, de klapper og plystrer på kommando. Kanskje de egentlig hatet låten min?, undrer 26-åringen, som legger til at det var overraskende kaldt i studio.

Bergenseren spilte sin nye låt «To Be Surprised» fra filmmusikken til «Dan in real life». Lerche spilte live i studio, og fikk en anerkjennende avskjedshilsen fra sjefen sjøl etter opptredenen:

Savnet Paris

«Good work, kid», sa Letterman da han kom bort og håndhilste på Lerche, som høflig repliserte med et korrekt «thank you, sir».

Da var det kanskje til å leve med at Lerche ikke fikk oppleve å møte Paris Hilton. De øvrige gjestene i «Late Show» tirsdag var fitnesseksperten Richard Simmons og skuespiller Casey Affleck, lillebror til litt mer kjente Ben Affleck.

- En fin kveld

– Alt i alt var det en fin kveld for følsomme sangere/låtskrivere fra Bergen, skriver Lerche, som etter tv-opptredenen dro ut på byen for å se en konsert med Regina Spektor, som bidrar med vokal på «Dan in real life»-albumet.