Sandstø trolig på vei til Hønefoss

Løv-Ham-treneren kan gå billig til eliteserien. - Han er ikke uaktuell, innrømmer Hønefoss-ledelsen.

Løv-Ham-trener Arne Sandstø

POPULÆR MANN: Arne Sandstø har vært trener i Odd Grenland, Start og Notodden før han kom til Løv-Ham. Her litt betenkt etter søndagens poengtap hjemme mot Sandnes Ulf.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Den kriserammede klubben på Ringerike er på desperat trenerjakt etter at Ole Bjørn Sundgot fikk fyken etter forrige serierunde. Nå tyder alt på at bergenseren Arne Sandstø, med trenererfaring fra Odd Grenland og Start, tar over den nyopprykkede klubben, som i kveld møter Stabæk.

Følg Stabæk - Hønefoss NÅ

Sandstø selv er svært hemmelighetsfull om hva som skjer.

- Trives i Løv-Ham

- Jeg har jobb i Løv-Ham og trives der og kan ikke kommentere dette. Ring Hønefoss, sier Sandstø til NRK.no.

- Er det riktig at du har en klausul i kontrakten som gjør at du kan gå forholdsvis rimelig dersom det kommer tilbud fra en eliteserieklubb?

- Det er et privat forhold mellom meg og Løv-Ham som jeg ikke vil kommentere.

- Frister det med eliteserien igjen?

- Jeg er glad i å trene fotball og ser frem til å gjøre det forhåpentligvis i mange år fremover, er svaret fra Løv-Ham-treneren.

LES OGSÅ: Løv-Ham rotet vekk seieren

Schiller bekrefter kontakt

Det er den tidligere Lillestrøm- og Molde-spilleren Dennis Schiller som har vært kontaktleddet mellom Sandstø og Hønefoss. Men heller ikke han ønsker å si stort på nåværende tidspunkt.

- Jeg har bare hatt uformell kontakt med Hønefoss om dette. Nå ligger ballen hos dem, sier Schiller til NRK.no.

Styreleder i Hønefoss Toppfotball, Bjørn Hamborg, sier til nrk.no at trenerjakten fortsatt er i en innledende fase, og at klubben ikke har hastverk.

- Jeg har også hørt ryktene om Sandstø. Det eneste jeg kan si, er at vi har kartlagt en del navn og også fått innspill fra agenter. Slik er denne bransjen. Og Dennis Schiller er jo agenten til Sandstø, sier Hamborg til NRK.no.

- Hønefoss vil bruke tid

Han hevder klubben ikke har noen umiddelbare nyheter å komme med løpet av de nærmeste dagene, og sier at Hønefoss er forberedt på å bruke tiden frem mot VM-pausen for å finne ny trener.

Styreleder Hamborg har likevel god kjennskap til Sandstøs bravader både som trener og spiller, og ordlegger seg slik på direkte spørsmål om Løv-Ham-treneren er en aktuell mann for klubben:

- Han er i alle fall ikke uaktuell...

Håper Sandstø blir

Styreleder Gjert Knudsen i Løv-Ham bekrefter overfor bt.no at klubben har en avtale med Sandstø om at han kan forlate klubben dersom en eliteserieklubb kommer med et trenertilbud. Riktignok ikke gratis, men heller ikke til en ublu pris.

- Jeg håper inderlig at Arne blir i Løv-Ham. Han har vært en veldig god mann for Løv-Ham, og for å bruke et Mjelde-uttrykk: Vi ønsker å bygge klubben stein på stein. Da er det veldig synd om grunnmuren forsvinner, sier Knudsen til avisen.