Kvinnen nekter for drapet på samboeren

– Hun stiller seg helt uforstående til dette, sier forsvareren til kvinnen som er siktet for drap på samboeren.

Kvinnen varslet om at samboeren var knivstukket. Nå er hun selv siktet for drap.

En mann ble knivstukket i Storms gate på Møhlenpris. Han døde på Haukeland av skadene. Nå er samboeren siktet for drap.

– Jeg har snakket med henne to ganger. Det har ikke kommet frem noe om selve saken, hva hun har sett og ikke sett. Jeg har først og fremst vært opptatt av at hun er i dårlig fysisk forfatning. Hun har en enorm sorgreaksjon, sier Rune Valaker.

Han er oppnevnt som forsvarer for kvinnen i 40-årene som er siktet for drapet på sin 46 år gamle samboer på Møhlenpris mandag morgen. Valaker sier hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

– Hun har ikke gått i detalj, men hun sier at hun stiller seg helt uforstående til at hun har noe med det å gjøre. Hun vet ikke noe som helst om hvorfor han er død, annet enn det som politiet har fortalt, sier Valaker.

Forsvareren sier han håper det kan bli gjennomført avhør av kvinnen tirsdag. Da vil han også be om mer informasjon fra politiet om hvorfor kvinnen er siktet.

– Jeg har ikke fått informasjon om hva politiet bygger mistanken på, sier Valaker.

– Bakgrunnen er avhør og informasjon

– Bakgrunnen for siktelsen er avhør av kvinnen, og den informasjonen vi nå sitter på, sa politiinspektør Sidsel Isachsen til NRK tidligere mandag.

Det var den nå siktede kvinnen som meldte fra til politiet om at samboeren hadde blitt knivstukket tidlig mandag morgen. Hun skal ha fortalt at hun fant mannen blødende i gangen i leiligheten der de to bodde.

Mannen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene i morgentimene.

Artikkelen fortsetter under videoen

Politiet i Bergen har siktet en kvinne for drap på samboeren sin mandag morgen.

SE VIDEO: Politiet i Bergen har siktet en kvinne for drap på sin samboer. Politiinspektør Sidsel Isachsen sier de etterforsker saken bredt videre.

– Har ikke tatt stilling til skyld

Kvinnen i begynnelsen av 40-årene hadde først status som vitne og ble mandag formiddag avhørt av politiet i Bergen. Etter at avhøret var over, kom politiet med melding om at kvinnens status var endret fra vitne til siktet i saken.

– Hun vil få advokat i løpet av dagen, og har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet helt ennå, sa Isachsen da.

Etterforsker bredt

Politiet søkte mandag morgen med hundepatruljer rundt leilighetsbygget på Møhlenpris der knivstikkingen skjedde. Søket ga ingen resultater.

– Vi vil nå fortsette etterforskingen som allerede er i gang. Både den taktiske og tekniske. Vi etterforsker bredt og henter inn all den informasjonen vi kan, men vi leter ikke etter flere gjerningspersoner, sier Isachsen.

Krimteknikere vil saumfare leiligheten utover dagen og kvelden, på leting etter spor.

– De er på stedet, ja, men jeg kan ikke kommentere noe på dette stadiet, sier Isachsen.

Hun bekrefter at de to er kjenninger av politiet fra før av.

Hundepatrulje Storms gate

LETER ETTER SPOR: Politiet rykket ut til Møhlenpris med hundepatruljer.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix