Hopp til innhold

Rystet over samferdselsministeren

Magnhild Meltveit Kleppa hevder Bergen selv kan innføre køprising for å få ned forurensningen. - Det er helt feil, svarer en rystet byrådsleder.

Monica Mæland

RYSTET: Byrådsleder i Bergen, Monica Mæland har ikke noe til overs for uttalelsene til samferdselsministeren.

Foto: NRK

På TV 2 Nyhetene tirsdag kom samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa med påstander om at Bergen kommune selv kan vedta køprising som et tiltak for å redusere bilkøene.

Påstandene fikk byrådsleder Monica Mæland (H) til å sette kaffen i halsen.

- Direkte feil

Byrådslederen hevder Kleppa gir direkte feil informasjon om køprisning.

- For det første skaper hun forvirring i en veldig kritisk situasjon. For det andre gir hun feil informasjon når det gjelder rushtidsavgift og tidsdifferensierte

Magnhild Meltveit Kleppa

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

bompenger.

Bergen kommune har vært i kontakt med både direktoratet og departementet for å forhøre seg om køprising. De har blitt møtt med samme svar.

- Hvis dette skal innføres etter et lokalt initiativ, så må det behandles i Stortinget. Stortingsbehandling tar erfaringsmessig ett år og innen den tid er luften i Bergen formodentlig helt tilbake til normalen, sier Mæland som irriterer seg over at samferdselsministeren er ute for å score billige politiske poenger.

Vil ha ministeren til Bergen

Mæland vil nå invitere samferdselsministeren til Bergen for å ta en oppklarende samtale.

- Vi har en ekstremsituasjon som nasjonale myndigheter ikke trodde kunne inntreffe i Norge. Og da trenger vi hjelp- ikke en statsråd som via mediene scorer billige politiske poenger. Kleppa må realitetsorienteres.

Mæland ønsker også innspill fra helseminister, samferdselsminister og miljøvernminister på hvilke tiltak de ser for seg for å få bukt med den ekstreme forurensningen.

- Vi gjør alt vi kan lokalt, men vi sitter med problemet og ikke med løsningen.