Hopp til innhold

– «The Wall» til Norge neste høst

Bergen skal være et av elleve stopp på Roger Waters kommende europaturné, hevder velinformert fanside. Live Nation bekrefter turnédiskusjoner.

Roger Waters på scenen i 2010-versjonen av «The Wall»

PLANLEGGER NY TURNÉ: Pink Floyd-stjernen Roger Waters skal være på vei til Bergen igjen.

Foto: John Carucci / Ap

Den 68 år gamle Pink Floyd-legenden har de siste årene turnert verden rundt med en oppdatert versjon av det gamle Pink Floyd-konseptshowet «The Wall», basert på platen med samme navn fra 1979. I fjor vår spilte han for utsolgt hus i Telenor Arena på Fornebu 30. april og 1. mai.

LES OGSÅ: Tekniske problemer for Waters på Fornebu

Bergen eneste norske by

Nå går ryktene om at Waters vil utvide turneen nok en gang og spille en siste runde i Europa sensommeren 2013.

Den velrenommerte fansiden A Fleeting Glimpse har lagt ut en ubekreftet turnéliste med elleve stoppesteder i Europa. På denne listen står Bergen som eneste norske by.

Ingen av datoene har lekket, med unntak av den nest siste konserten, som angivelig finner sted på Stade de France i Paris 22. september.

– Ikke hørt noe mer

– Dette har jeg ikke hørt noe som helst om, er responsen fra Rune Lem i Live Nation når NRK.no presenterer ham for ryktene.

– Riktignok var det snakk om noe sånt for lenge siden, men vi har ikke hørt noe mer, sier Lem.

Han bekrefter likevel at det ville være aktuelt å legge en eventuelt ny «The Wall»-konsert til Bergen.

– Det er alltid aktuelt med konserter i Bergen. Vi skal prøve å få til fem store konserter der også neste år, i samarbeid med Bergen Live, sier Rune Lem.

Frank Nes i Bergen Live ønsker ikke å kommentere ryktene.

Nær Floyd-gjenforening

Turneen har hittil vært en voldsom suksess. Showet fikk voldsom oppmerksomhet etter konserten i Londons O2 Arena 12. mai i fjor, da de to gjenlevende Pink Floyd-medlemmene David Gilmour og Nick Mason gjestet showet.

Gilmour spilte gitarsoloen på «Comfortably Numb» og mandolin på «Outside The Wall», mens Mason spilte tamburin på sistnevnte.

LES OGSÅ: Waters endret «The Wall» etter klager

Roger Waters spilte i Bergen for første gang i 2007. Den gang spilte han «The Dark Side Of The Moon» i sin helhet. Tidligere på turneen spilte han både i Oslo og Stavanger.