Hopp til innhold

Rykteflom rundt Norling før skjebnekamp

I kveld møter Brann Levanger til det som kan vise seg å bli en av lagets viktigste kamper. Samtidig går det sterke rykter om at Rikard Norling er aktuell som trener for en av sine tidligere klubber, AIK i Stockholm.

Rikard Norling

RYKTEFLOM: Ryktene vil ha det til at Rikard Norling kan være på vei tilbake til Sverige og AIK.

Det var SVTs fotballekspert, Chris Härenstam, som meldte at Rikard Norlings agent skal ha vært i møter med AIK, en klubb han trente i tre år.

– De møttes i går. Det kan være sånn. Det kan være sånn at Norling i løpet av noen uker eller år havner i AIK, sa Härenstam i fotballsendingen, «Matchprogrammet».

Han påstår å ha fått opplysningene fra en interessant kilde

Ukjent for ledelsen i Brann

Utspillet er blitt lagt merke til både i Norge og Sverige. Opplysningene er helt ukjente for ledelsen i Brann.

Eivind Lunde

– UHELDIGE RYKTER: Styreleder Eivind Lunde i Brann ønsker ikke å spekulere i ryktene som går.

Foto: Ole André Lagmanndokk / NRK

– Det er alt for tidlig å kommenter dette og jeg vil ikke spekulere rundt en slik sak før jeg vet hva som er riktig, sier styreleder Eivind Lunde i Brann til Bergensavisen.

AIK dementerer nå også påstandene til Härenstam. Det samme gjør Rikard Norlings agent, Morten Wivestad:

– Jeg har ikke snakket med AIK om Norling. Jeg vet ikke hvor disse ryktene kommer ifra. De stemmer i vert fall ikke, sier Wivestad til den svenske avisen Expressen.

– Riktignok var jeg i Sverige i forrige uke, men den eneste jeg snakket med i AIK var talentspeideren deres, Tobias Ackerman. Rikard Norling har fullt fokus på Brann. Han elsker klubben og konsentrerer seg om å gjøre en god jobb i Bergen.

Skjebnekamp i kveld

Magnus Johanson om Rikard Norling

SKJEBNEKAMP: NRK Hordalands fotballekspert Magnus Johanson tviler på om Rikard Norling fortsetter som trener i Brann dersom det skulle bli tap mot Levanger i kveld.

Foto: Eli Fossdal Vaage / NRK

Uroen rundt Rikard Norling kommer samtidig som Brann står foran det som kanskje er årets viktigste kamp så langt. Etter flere uavgjorte kamper trenger Brann en seier i kveld mot Levanger for å henge med i toppen av førstedivisjon.

Norling og ligger på en åttendeplass før kveldens bortekamp, et oppgjør som trønderne har sett frem til siden de rykket opp fra andredivisjon i fjor.

Levanger går for seier hjemme på Moan stadion foran 2500 tilskuere. Etter at Brann rotet bort seieren mot Nest Sotra på Brann stadion 16. mai er presset på bergensklubben.

Skulle Brann tape kampen vil presset mot Rikard Norling øke ytterligere.

– Et tap for Levanger gjør at styret i Brann vil ha problemer med forsvare at Norling kan fortsette, mener NRK Hordalands fotballekspert, Magnus Johansson.