Russebussjefen svimte av: – Jeg fikk sjokk

Tusenvis av dugnadstimer og to millioner kroner gikk opp i røyk for russegjengen i bussen «The Last Trip». Bussjef Ivar Ytrebø besvimte etter å ha kommet seg ut av den brennende bussen.

Russebuss Ivar Ytrebø

SENDT TIL LEGEVAKTEN: Da bussjef Ivar Ytrebø så tre års arbeid gå opp i flammer på den første turen med russebussen, ble det for mye. – Jeg fikk rett og slett sjokk, sier han dagen derpå.

Foto: Remi Bøe Presttun / Privat

The last trip

DAGEN DERPÅ: Guttene på russebussen er i dag samlet til grilling og krisemøte. Målet er å ha en ny buss klar allerede neste helg.

Foto: Privat

– Jeg så det jeg hadde jobbet for i tre år brenne opp, og fikk sjokk, sier Ivar Ytrebø.

Han var bussjef for russebussen «The Last Trip», som fredag kveld gikk opp i flammer på E16 i Eidsvåg i Bergen. I bussen var seks av russeguttene som eide bussen, sammen med 19 jenter.

– Vi fikk den EU-godkjent tidligere på dagen, hadde fylt opp akvariumet i bussen med fisk, og det var veldig god stemning da vi dro fra vorspielet for å kjøre til russearrangementet på travparken i Åsane, forteller Ytrebø.

Måtte på legevakten

Men litt før de kom til Eidsvåg gikk noe galt.

– Plutselig gikk strømmen. Vi trodde det bare var noe feil med bensinen på aggregatene, men så kom det en bil opp på siden av oss og tutet veldig mye. Plutselig kom bussjåføren bak og ropte at det brant, forteller Ytrebø.

Og der stopper det han husker fra hendelsen, med unntak av bussjåførens innsats, som han skryter av. De 25 ungdommene kom seg ut av bussen uskadd. Men da Ytrebø var kommet ut, falt han om.

– Jeg besvimte utenfor bussen, og måtte på legevakten. Det var ikke på grunn av røyken eller noe annet, jeg fikk rett og slett sjokk da jeg så bussen brenne, sier bussjefen.

Drømmer om ny buss om en uke

Brann i russebuss

I FULL FYR: Russebussen var overtent da brannvesenet kom til stedet klokken 22.23 fredag.

Foto: 03030-tipser

Når NRK snakker med Ytrebø, er de 27 guttene som eide «The Last Trip» samlet til grilling i finværet.

– Stemningen er ikke den beste, men på vei opp. Vi har planer om å få tak i en ny buss, sier Ytrebø.

De har ikke noen konkret buss i sikte ennå, og må være raske på labben hvis de skal rekke målet: Å kjøre bussen til russetreffet i Kongeparken i Stavanger neste helg.

– Vi har fått veldig mye støtte, og lydleverandøren har sagt at de skal hjelpe oss med nytt anlegg. Vi er veldig takknemlige for støtten, men aller mest er vi glade for at ingen ble skadet, sier Ytrebø.

– Ja, med unntak av deg?

– Neida, det går helt fint med meg nå, forsikrer bussjefen.

– Vi har slitt veldig hardt

Russegjengen har planer om å ta turen til bilbergingsselskapets oppsamlingsplass for vrakede biler i løpet av dagen.

Der står bussen parkert. Skadene etterlater liten tvil om at det var en voldsom brann som herjet.

(Artikkelen fortsetter under bildene).

Bussen var faktisk den andre russegjengen fra Fana gymnas hadde gått til innkjøp av. Den første viste seg å være i så dårlig forfatning at den ikke ville bli klar til russefeiringen.

Bussen de kjørte på jomfruturen i går, gikk de til innkjøp av i mars. Gjengen har lagt ned mye arbeid og penger i bussen, som har kostet to millioner kroner, alt inkludert.

– Vi har lagt ned 7-8000 dugnadstimer, og tjent rundt 1,5 millioner kroner på den måten. Vi har slitt veldig hardt, så dette er jo en tragedie, sier Ytrebø.

– Det er jo veldig ironisk

Bussen var altså EU-godkjent, og Ytrebø forteller at aggregatene var satt inn og kontrollert av fagfolk. Politiet har ennå ikke funnet årsaken til brannen, som førte til at E16 ble stengt i nordgående retning.

– Saken vil bli videre etterforsket over helgen, forteller politiets operasjonsleder Kjersti Eidsnes lørdag.

Vi har lagt ned 7-8000 dugnadstimer. Vi har slitt veldig hardt, så dette er jo en tragedie.

Ivar Ytrebø, bussjef

– Både aggregatene og bensintanken hadde nettopp blitt fylt opp, forteller Ytrebø.

Etter han kom til bevissthet kunne han og guttene på «The Last Trip» lese om seg selv i de fleste store medier landet over.

– Vi får mye PR, og det er jo en liten trøst. Men det er jo veldig ironisk med tanke på navnet. Dette skulle jo være den siste turen med guttene, ikke den siste turen med bussen.

LES MER: Her går russefeiringen opp i røyk