Röyksopp vil stoppe Lindbæks anke

– Rettssaken i tingretten var en farse, mener Rune Lindbæk. – Nå er vi bare oppgitt, svarer Röyksopps advokat, som mener Lindbæks anke er håpløs.

Røyksopp

TONER I RETTEN: Svein Berge (TV) og Torbjørn Brundtland spilte i Bergen tingrett da saken mellom Röyksopp-duoen og Lindbæk var oppe tidligere i vår.

Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

Rune Lindbæk har bestemt seg for å anke dommen fra Bergen tingrett, skriver itromso.no.

Tapte på alle punkt

Lindbæk tapte på alle punkt i Bergen tingrett etter å ha gått til sak mot sine tidligere samarbeidspartnere i Röyksopp. Han mente han skulle krediteres for en låt Röyksopp har gjort suksess med.

Lindbæk ble dømt til å betale nesten 800.000 kroner i saksomkostninger etter første runde i retten. Nå går det mot enda en runde i lagmannsretten.

Lindbæk sendte i formiddag ut en pressemelding med lenke til advokatfirmaets side om anken. Her skriver han at han mener tingretten foretok en uriktig bevisvurdering og rettsanvendelse.

– Drittslenging i tingretten

Lindbæk mener de to låtene det strides om er åpenbart like.

– Likheten fremgår om man spiller de to låtene, som begge er tilgjengelige på Youtube. Dette er noe alle kan høre selv, sier Lindbæk.

Han mener hele runden i tingretten ble en farse, og at den var preget av usakligheter og drittslenging.

– Jeg vil anta at lagmannsretten ikke vil tillate at det blir en farse som var det sist gang, med konsert og show. Her må vi snakke jus, og her er det veldig klart:

– Jeg har rettigheter til sangen, og det skal være en glede i retten å få gjort om saken på en rettferdig måte.

Rune Lindbæk i tingretten

I RETTEN: Rune Lindbæk i Bergen tingrett tidligere i år, sammen med advokat Marius Aarum Øvrebø-Engemoen. Der tapte han på alle punkt.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Röyksopp vil stoppe anken

Röyksopps advokat Harald Bjelke jr. sier de fikk nyheten om anken før helgen.

– De ble først og fremst oppgitte, over at de nok en gang må ut i en prosess og bruke mye tid på denne saken. Dette er tid de heller ville brukt på å lage musikk.

– Samtidig er vi litt overrasket, for vi mener dommen var så klar at vi mener det er små sjanser for å vinne frem med anken.

I sitt tilsvar til Lindbæk vil de derfor be Gulating lagmannsrett om ikke å tillate at anken kommer opp.

– Det første vi å vil gjøre er å begjære saken avvist, på grunnlag av vi mener den ikke kan føre frem. Avgjørelsen fra tingretten var såpass bred og klar, så vi ber lagmannsretten vurdere dette, sier Bjelke.

Krangler om låt

Rune Lindbæk saksøkte Röyksopp fordi han mener han har krav på rettigheter til Röyksopp-låten «A Higher Place». Röyksopp gikk til motsøksmål mot Lindbæk.

Bakgrunnen for saken er at Lindbæk hadde rettigheter til låten «Lift», som han produserte sammen med Torbjørn Brundtland i Röyksopp. Et parti i låten «A Higher Place» ligner låten «Lift». Derfor krevde Lindbæk rettighetene til Röyksopp-låten.

Den bergensbaserte duoen møtte flere dager i retten tidligere i vår. Her fremførte de musikk og viste frem noter og dokumentasjon fra da låtene ble laget.

Les mer om Röyksopp-saken: