Robbie (12) fikk følge heltene ut foran 36.000 supportere

Robbie Alver (12) fra Hylkje opplevde drømmedagen på White Hart Lane under Premier League-kampen mellom Tottenham og Liverpool.

Robbie Alver og spillertunnelen

HELTEN: Robbies favorittspiller er Harry Kane. Han fikk møte ham og alle de andre Tottenham-spillerne, og hilste også på Jordan Henderson og de andre Liverpool-spillerne ute på banen.

Foto: Privat / TV 2

Blant maskotene som fulgte Tottenham-spillerne ut på White Hart Lane til Premier League-kampen mot Liverpool i dag var en tolv år gammel gutt fra Hylkje i Bergen.

– Det var en fantastisk følelse å gå ut på banen. Jeg var med spillerne i to timer, forteller Robbie Alver.

Tolvåringen ble plukket ut av klubben etter at moren Beate Hagland satte sønnen opp på venteliste. I løpet av dagen har han hilst på alle spillerne og fått autografer av samtlige.

– Jeg snakket mest med Alderweireld og Kyle Walker, forteller Robbie.

Robbie Alver med Tottenham-maskoter

DRØMMEDAG: Robbie Alver fikk drømmedagen på White Hart Lane. Han var med Tottenham-spillerne i to timer og fulgte dem ut på banen.

Foto: Privat

På kamp flere ganger i året

Tolvåringen fikk også håndhilse på Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Han valgte denne kampen fordi det var en storkamp mot Liverpool, forteller faren Jan-Morten Alver, som har reist over til England sammen med sønnen og to svogere.

Alver er stor Tottenham-supporter.

– Vi reiser over på kamp to-tre ganger i året. Det beste minnet er fra romjulen 14/15, da vi fikk sett tre kamper, én av dem på tiårsdagen til Robbie, og én der Tottenham slo Chelsea 5-3, forteller Jan-Morten.

En skulle kanskje tro at sønnens navn hadde noe å gjøre med den tidligere Spurs-storscoreren Robbie Keane, som spilte i Tottenham da Robbie Alver ble født. Men det viser seg at det var en annen fotballspiller som sto for inspirasjonen.

– Han er oppkalt etter Robbie Winters (tidligere Brann-spiller). Brann er det eneste som er viktigere enn Tottenham, sier Jan-Morten Alver, som forteller at sønnen har truffet Robbie Winters ved flere anledninger.

Spiller for Hovding

Robbie Alver hos Tottenham 2

FIKK MØTE HELTENE: – Favorittspilleren min er Harry Kane, forteller Robbie Alver.

Foto: Privat

Tolvåringen spiller selv fotball i klubben Hovding i Bergen, og satser på å bli god.

Hvis drømmen går i oppfyllelse, og faren ikke får sønnen med på at Brann er viktigere enn Tottenham, blir det flere turer til London på familien Alver om noen år.

– Jeg vil spille for Tottenham, fastslår Robbie.

Selve kampen ble en liten skuffelse for han og pappa Jan-Morten. Tottenham kom riktignok tilbake og utlignet i andre omgang, men klarte ikke å snu Liverpools ledelse til seier.