Robåt veltet i sjøen – savnet mann funnet hjemme

Kvinnen trodde kjæresten hadde havnet i sjøen. Etter en omfattende leteaksjon etter savnet mann - ble han funnet hjemme hos seg selv

savnet mann

Torsdag kveld klokken 19.15 fikk politiet melding om en kvinne som ropte etter hjelp fra en holme, i Nordåsvannet i Bergen.

Etter en omfattende leteaksjon opplyser politiet tirsdag kveld i 21.30-tiden at mannen er funnet i god behold på en adresse i Bergen, der han bor.

– Vi driver å nøster opp i dette nå. Han er ikke våt. Vi vet ikke om han har vært i båten i det hele tatt. VI blir ikke helt klok på dette her, sier operasjonsleder Knut Dahl-Mikkelsen i Vest politidistrikt.

Det tok over en time før politiet klarte å få ut av kvinnen hva hun og kjæresten het. Etter det var det mulig for politiet å nøste opp i trådene. Etter to timer med søk ble han altså funnet, i god behold hjemme hos seg selv.

Politiet har samtaler med paret for å få klarhet i hendelsesforløpet.

Laster Twitter-innhold

– Det var en i nærheten som meldte omen kvinne var havnet i sjøen i Nordåsvannet. Kvinnen har kommet seg i land på Fureholmen og ropte om hjelp, sier operasjonsleder.

Kvinnen fortalte politiet at kjæresten hadde havnet i sjøen. Da ble det slått full alarm.

Laster kart, vennligst vent...

SAVNET: En person savnet etter at en robåt veltet i Nordåsvannet i bergen.

Omfattende leteaksjon

Nødetater ble sent til Straumeveien ved ved Kyrkjetangen på Bønes, like nedenfor Fana roklubb. Kvinnen ble tatt hånd om av nødetater men opplyste på stedet at en mann er savnet etter at robåten gikk rundt.

– En person er nå savnet og det pågår søk i Nordåsvannet, sier operasjonsleder til NRK i 20-tiden..

NRKs journalist på stedet forteller at Luftambulansen sirkulerer over vannet. Det er politi ved Fureholmen og i vannet. Brannvesenet har dykkere på stedet.

Mann savnet ved Nordåsvannet

Brannvesenet er på plass med tre biler. Det er to ambulanser, mens politi er på plass med båt.

Uten redningsvest

Til NRK i 20.30-tiden opplyser operasjonsleder at det er en robåt og ikke en kajakk, paret befant seg i.

– Det er funnet en gul robåt i området som politiet antar er båten paret har brukt, men vi sliter med å få ut nøyaktig informasjon om hvor dette har skjedd da hun trolig er i sjokk, sier operasjonsleder til NRK.

Ifølge operasjonsleder er kvinnen utenlandsk og snakker engelsk.

Kvinnen opplyser at hun ikke har sett kjæresten sin etter at båten gikk rundt. Politiet har fått en beskrivelse av mannen som er savnet. Det søkes nå etter en mann fra polen i 30-årene.

Kvinnen er tatt hånd om og kjørt bort i ambulanse for legesjekk. Hun hadde ikke på seg redningsvest da hun ble tatt hånd om.

– Hun opplyser at heller ikke kjæresten hennes hadde redningsvest, sier operasjonsleder.

Paret var på vei fra Kyrkjetangen til Fureholmen i robåt da de veltet. Etatene forflytter seg til til Kyrkjetangen for å søke der. Leteaksjonen ble avsluttet like over 21.30.

Redningsselskapet i aksjon

LETEAKSJON: Redningsselskapet deltar med RS 140 i søket etter savnet mann i 30-årene fra polen.