Hopp til innhold

Riksveien i Granvin ble plutselig skylt vekk

200 meter av veien har rast ut i vannet på riksvei 13 mellom Granvin og Voss. – Ingen er savnet eller skadd, melder politiet.

Riksvei 13 ved Granvinsvatnet skylt vekk

SKYLT VEKK: Gravemaskiner og busskur måtte gi tapt da riksvei 13 mellom Granvin og Voss forsvant på vannet i går kveld. Heldigvis var det ingen personer på veien da raset skjedde.

Foto: Holven, Johannes / NTB scanpix

Hendelsen ble meldt klokken 21.30. Ingen personer skal ha kommet til skade, men to gravemaskiner skal ha forsvunnet ut i vannet.

– Veien er helt borte. Den har falt ut i Granvinsvatnet ved Holve. Vegtrafikksentralen iverksetter tiltak nå og nødsentralene er varslet, opplyser operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til NRK.

En lokal entreprenør var i gang med å sikre stedet der det for tiden utføres gravearbeid i går kveld. Nå i morgentimene vil geologer undersøke stedet.

200 meter skylt vekk

En ambulanse måtte gjøre vendereis da den skulle passere på oppdrag.

Veien er helt stengt, opplyser Vegtrafikksentralen.

– Stedet ligger rett ved et anleggsområde. Det skal være opp mot 200 meter av riksveien som er skylt på vannet. Det var heldigvis ingen personer ved anleggsområdet da dette skjedde, sier trafikkoperatør Ove Amundsen.

På stedet foregår det omfattende bygningsarbeid for tiden. Entreprenør er i full gang med å bygge den nye Jobergtunnelen, som skal gå i fjellet bak Holven.

Rv 13 i Granvin raste ut

FORSVANT: RV 13 i Granvin raste ut nå i kveld. Veien er for øyeblikket helt stengt. Hele veibiten langs vatnet nede til høyre på bildet er borte.

Foto: Kjartan Haugen

Lang omkjøring

Veistrekket som raste ut ligger på riksvei 13 mellom Granvin og Voss og er en del av stamveien.

Veien er tilførselsvei til og fra Hardangerbrua og videre mot både Hardangervidda og sørover mot Odda. Nå er det omkjøring via fylkesvei 7 gjennom Hardanger.

Det er en sykkelvei på andre siden av vannet, men den vil ikke bli brukt som en omkjøringsvei.

Kun nødetatene vil kunne benytte seg av denne strekningen. Det vil være vakter på strekningen.

ras granvin med veg