Rettssaken mot Drevland utsettes

Tidligere advokat Odd Drevland er saksøkt for 2,2 millioner kroner av en klient. Nå er rettssaken utsatt til onsdag, men det kan komme nye utsettelser.

Kristiansen

ADVOKAT: Per Magne Kristiansen (t.v.) møtte opp uten klient Odd Drevland i dag. Han truet med å forlate retten, dersom dommerfullmektig ikke gikk med på å utsette saken mens en anke blir behandlet i lagmannsretten.

Foto: Steinar Nedkvitne

Tidligere advokat Odd Drevland er saksøkt for 2,2 millioner kroner av sin tidligere klient, Taxi Vest. Selskapet mener Drevland forsynte seg av en klientkonto.

Les også: – Han er for syk til å møte i retten

Drevlands advokat, Per Magne Kristiansen, mener hans klient er for syk til å delta i rettssaken. Mandag morgen møtte Kristiansen alene i Bergen tingrett, uten sin klient.

– Drevland er syk og jeg står uten en klient. Uten Drevland er det umulig for meg å føre saken, sier Per Magne Kristiansen til NRK.

Han har søkt om å få rettssaken utsatt, men tingretten forkastet begjæringen.

Advokaten truet med å gå

Derfor anket Kristiansen avgjørelsen til Lagmannsretten. I dag ba han dommerfullmektig Erlend Baldersheim om å utsette rettssaken til anken er behandlet.

Kristiansen truet med å forlate tingretten, og sa at det var etter en avtale med Drevland.

Jeg kan ikke sitte her som et slags gissel for en klient som er syk. Jeg har aldri forlatt en rettsal før, og jeg har vært i mange, men jeg må gjøre det nå, sier Kristiansen.

Odd Drevland

ODD DREVLAND: Den tidligere advokaten er tiltalt for tre tilfeller av grovt underslag, mot Taxi Vest, et eiendomsforetak og et dødsbo. Rettssaken som skulle begynne mandag, er et sivilt søksmål reist av Taxi Vest.

Foto: Johansen, Rune / SCANPIX

Saken ble utsatt

Taxi Vest ønsker at saken går etter planen.

– Vi er innstilt på å føre saken uten Drevland i retten. Vi ser ikke noe problem med at det eventuelt blir en uteblivelsesdom, sier Morten Haldorsen, advokat for Taxi Vest.

Dommerfullmektig Erlend Baldersheim valgte å utsette saken til onsdag, for å gi lagmannsretten tid til å behandle anken.

Dersom lagmannsretten gir Drevland medhold, vil saken bli utsatt i nye runder.

De første beskyldningene om at Drevland skal ha stjålet penger fra klienter, ble kjent i 2011. Drevland er nå tiltalt for grovt underslag, og leverte selv inn sin advokatbevilling.