Hopp til innhold
Tiltalte i Selje Hotel-saka
Foto: Anders Furevik / NRK

Rettssaka etter Selje-brannen

Oppsummert

Måndag 22. oktober startar ankesaka mot den tidlegare styreleiaren etter brannen i Selje Hotel i november i fjor. Saka gjekk over tre veker i Sogn og Fjordane tingrett i fjor haust. I april måtte ankesaka utsettast grunna sjukdom.

 • Full stogg i ankesak

  Ankesaka etter brannen på Selje Hotel er utsett, skriv Fjordenes Tidende. – På grunn av sjukdom er saka truleg utsett til hausten, seier aktor Magne Nyborg. Ankesaka mot den tidlegare styreleiaren starta i Gulating lagmannsrett på måndag. Påtalemakta ville bevise at styreleiaren var med på setje fyr på hotellet og at han er den mystiske «Mr. X».

  Statsadvokat Magne Nyborg.
  Foto: Oddleif Løset / NRK
 • Utspørring om bilkjøp

  En svensk bekjent av de tre brødrene stiller i retten med en tolk. Han solgte en bil til styrelederen kort tid før brannen ble påsatt. Aktor Magne Nyborg har mange spørsmål knyttet til salgsmeldingen for kjøpet og datoen for salget. Utspørringen har nå blitt avbrutt fordi tolken føler seg uegnet til å utføre oversettelsen.

 • Plasthanske og rom 107

  Sentrale bevis fra rettssaken i Sogn og Fjordane tingretts behandling av saken, blir gjennomgått på ny. Engangshansken som ble funnet på en rampe brukt til å oppbevare søppel får en ny gjennomgang. Her har det blitt funnet DNA-bevis av tiltalte. Og rom 107, rommet som trolig var brannens arnested. Her ble det påvist at den ene stikkontakten ble brukt til et tidsur, som styrte tidspunktet brannen skulle starte.

 • Gjennomgang av tekniske bevis

  Etter en tidlig lunsjpause er politioverbetjent Sølvi Harjo fra Kripos i gang med en gjennomgang av de tekniske bevisene som ble funnet på Selje Hotel. Etter henne venter to svenske vitner som skal forklare om omstendighetene rundt bilene som ble brukt og kjøpt i tidsrommet brannen fant sted.