Rettssak om Os-drapet i november

Politiet er nå så godt som ferdige med etterforskningen av drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os første nyttårsdag. Den endelige tiltalen vil foreligge om kort tid.

Varetektsfengsling Os-drapet

TILTALE SNART KLAR: Bistandsadvokat Beate Hamre, forsvarer Rolf Knudsen og påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim under det første fengslingsmøtet.

Foto: Lisa Turøy Christiansen / SCANPIX

– Saken er praktisk talt ferdig etterforsket fra vår side, og vil bli sendt til statsadvokaten i løpet av kort tid, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim ved Hordaland politidistrikt til NRK.no.

Nekter fortsatt straffskyld

Til tross for at politiet hevder å ha svært sterke bevis , nekter den siktede 19-åringen fortsatt straffskyld for voldtekt og drap og hevder han ikke engang kan huske å ha vært i eller i nærheten av Festes leilighet drapskvelden.

LES OGSÅ: Fant blodig putetrekk hos siktede

– Han bestrider fortsatt at han har gjort noe galt og kan ikke se for seg at han har begått disse handlingene, sier mannens forsvarer, advokat Rolf Knudsen.

Kommende fredag vil Nordhordland tingrett nok en gang ta stilling til om 18-åringen fortsatt skal holdes fengslet. Onarheim vil på vegne av påtalemyndigheten be om tolv ukers varetekt.

Ber om å få bo hos kjente

– Siktede har samtykket til at fengslingsspørsmålet kan avgjøres ved kontorforretning, men han begjærer seg også denne gangen løslatt, sier Onarheim.

– Vi mener det finnes gode alternativer, som for eksempel at han kan bo hos kjente et annet sted i landet frem til rettssaken, sier forsvarer Knudsen.

Sakens alvor gjør at det er svært lite sannsynlig med en løslatelse.

LES OGSÅ: Rettspsykiaterne: – 18-åringen var ikke psykotisk eller bevisstløs

Rettssaken allerede berammet

Etter alle solemerker vil 19-åringen bli holdt i fengsel frem til rettssaken mot ham starter i Nordhordland tingrett mandag 12. november. Det er satt av fem dager til rettssaken.

19-åringen er nå flyttet til en annen avdeling i Bergen fengsel, hvor han ikke holdes like isolert som før.

– Han har litt bedre forhold nå og går på noen forskjellige kurs. Men han tar fortsatt anklagene svært tungt, sier Knudsen.