Drapssak får aldersgrense i retten

Pågangen fra folk som vil følge rettssaken etter Hilda Feste-drapet er så stor at retten setter 18-årsgrense.

Gamleheimshagen

10 MÅNEDER SIDEN: Hilda Feste ble funnet drept her i eldreboligene i Gamleheimshagen i Os 1. januar. Snart starter rettssaken etter drapet.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Om en måned begynner rettssaken mot en 19 år gammel mann som står tiltalt for å ha voldtatt og drept 98 år gamle Hilda Feste i Os.

Skoleelever vil følge saken

Både flere skoleklasser og et stort antall pressefolk har meldt sin interesse for å følge saken i Nordhordland tingrett.

Derfor har dommer Gunnar R. Torvund satt 18-årsgrense for dem som vil følge saken, skriver BA.

– Vi kommer til å sette restriksjoner, noe vi har adgang til. Det vil bli 18-årsgrense. Pårørende og pressen vil ha forrang, sier Torvund.

Rettssaken begynner 12. november, og det er bare plass til rundt 40 personer i tingrettslokalene.

Hilda Feste ble funnet drept i sin leilighet i Gamleheimshagen i Os utenfor Bergen 1. nyttårsdag i år. Etter halvannen måneds etterforskning ble en 18 år gammel mann, som bor like ved eldreleilighetene, pågrepet og siktet for drapet.

Forberedt på oppmerksomhet

Ifølge retten har det ikke vært så stor interesse fra publikum for å følge en rettssaken i Bergen, siden drapet i et parkeringshus i Bergen sentrum i 2004.

Den nå 19 år gamle mannen er tiltalt for forsettlig drap og voldtekt. Han risikerer 21 års fengsel for drapet hvis han blir dømt for begge punktene.

19-åringens advokat, Rolf Knudsen, sier den tiltalte har fulgt dekningen av saken i mediene og er klar for at det er mange som vil følge saken.

– Vi forbereder ham på at det vil bli stor oppmerksomhet rundt rettssaken. Det er noe vi må forholde oss til, sier advokaten.