Rekordmange på DNT-hytter

Flere velger å legge seg inn på turistforeningshytter i påsken enn noen gang før.

Finsehytta
Foto: Anne Jørgensen/DNT

Svindyre hytter og hyttetomter gjør at hyttedrømmen forblir en drøm for svært mange nordmenn. Da er et rimelig alternativ å leie seg inn på en turistforeningshytte.

DNT har hatt rekordbelegg på hyttene sine hittil i påsken.

 

 

Flest folk siden 1998

- Til tross for økt hyttebygging ser vi en stadig økende etterspørsel etter vårt tilbud, og vi opplever både en økning i medlemstall og besøk på hyttene våre, sier Merete Habberstad, informasjonssjef i Den Norske Turistforening (DNT).

DNT melder at de har hatt en økning på 13% i belegg på de betjente hyttene i forhold til påsken i fjor.

Foreningen har 430 hytter over hele landet. Det er svært forskjellige størrelser og standarder fra hytte til hytte, fra små selvbetjente buer til store betjente fjellstuer med opptil 200 senger med full servering.

Det er hyttene i Rondane, på Hardangervidda, i Skarvheimen og i Sylan som har hatt mest belegg i påsken så langt. Til sammen har det vært mer enn 2700 overnattinger på de betjente hyttene til DNT hittil i påsken.

Folk må ligge i dusjen

På Finsehytta har det vært så fullt i påsken at folk har måttet sove i peisestuen og i dusjen.

- Alle som kommer til våre hytter, får iallfall en madrass å sove på, om de ikke får eget rom. Men man kan bestille rom på forhånd, sier Habberstad.

- Her på Finse må vi helt tilbake til 1998 for å oppleve like mange turister ved påskens begynnelse. Det er veldig flotte forhold og godt med snø. Siden det fortsatt er vinterlige forhold på Østlandet spesielt, føler nok mange at det er mer naturlig å reise til fjells enn å starte båtpussen nå i påsken, sier Merete Habberstad i DNT.