Reinkind er Norges nye stjerne

Harald Reinkind (23) storspiller for Tysklands beste lag og er Norges nye stjerneskudd på håndballhimmelen.

Harald Reinkind

KLAR FOR NYE LANDSKAMPER: Harald Reinkind. Her i kamp mot Tyrkia.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I løpet av de kommende dagene venter det landskamper mot Island, Danmark og Frankrike på 23-åringen. Første motstander er Island torsdag.

Den venstrehendte bakspilleren fra Bergen blir helt sikkert sentral i laget til landslagstrener Christian Berge.

Rhein-Neckar Lowen-spilleren har hatt en pangsesong i Tyskland og vet at det stilles krav til ham.

– Det har gått fint så langt i sesongen. Vi er på topp i Bundesliga, og jeg har fått spille mye. Så det er gøy.

– Det er gått fort framover med deg siden du dro nedover før forrige sesong?

– Alle sa før jeg dro at det tar fra et halvt år til et år før man er inne i tingene. Det var mye nytt å sette seg inn i. Nytt språk, nye medspillere og ny kultur. Det tok litt tid å bli varm
i trøya, sier 23-åringen, som er bosatt i den historisk kjente byen Heidelberg.

Harald Reinkind

TOPPER BUNDESLIGA: Harald Reinkind gjør suksess i Tyskland.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Oppover

Likevel tok det ikke veldig lang tid før framgangen kom. I år har han enkelte ganger spilt hele kamper, mens i andre kamper er det blitt mellom 15 og 20 minutter med spilletid.

– Dette er min andre sesong. Det har gått oppover, og det var viktig for min egen del at jeg er kommet mer og mer inn i det. Nå har jeg fått spille mye denne sesongen. Nesten overraskende mye.

Rhein-Neckar Lowen, den tidligere klubben til landslagskollega Bjarte Myrhol, har åpnet seriesesongen forrykende, og klubben står så langt uten poengtap.

– Vi har ikke tapt noen poeng ennå og kan ikke klage. Det skal godt gjøres å holde i 22 kamper til. I fjor tapte vi poeng mot noen av de antatt dårlige lagene. Det må vi prøve å unngå denne sesongen.

Tenker langt

Reinkind ser for seg et langt håndballiv i Tyskland.

– Jeg begynte på ny kontrakt i september. Den varer til 2019 og viser at klubben har tro på meg. Det var en forlengelse med tre år. Det er veldig motiverende å vite at man er ønsket med videre.

– Hva betyr disse tre kampene med Norge?

– Vi møter blant annet det beste laget i verden (Frankrike). Det blir viktig å spille vårt eget spill. Vi har ikke så mange dagene sammen fram mot EM heller, så det gjelder å bruke tiden godt og få samspillet til å sitte. Vi har ikke vært samlet siden i juni, og det blir viktig å komme raskt inn i det igjen, sier Reinkind.