– Prisene i AdO Arena er urimelige

– Jeg må betale 3300 kroner mer i året etter at AdO Arena kom, sier Sigrid Holsen Andersson. I kveld fikk hun stilt den ansvarlige byråden til veggs.

Jeg må betale 3300 kroner mer i året for å være mosjonssvømmer, sier Sigrid Holsen Andersson. I kveld fikk hun stilt den ansvarlige byråden til veggs.

SE VIDEO: Sigrid Holsen Andersson stiller byråden til veggs om prissystemet i Bergens nye svømmehall.

Sigrid Holsen Andersson er en av mange mosjonssvømmere som har fått det dyrere etter at svømmingens nye storstue, AdO Arena, åpnet i Bergen.

Anderson var en flittig bruker av Sentralbadet, før det stengte 23. oktober. Nå skal hun og alle andre mosjonssvømmere over til den svære svømmehallen på Nygårdstangen.

– Tidligere betalte jeg 3300 kroner for et årskort som gjaldt alle svømmeanlegg i Bergen, og i tillegg Nordnes sjøbad. I dag gjelder årskortet kun i AdO Arena.

Raste mot byråden

AdO arena

MILLIARD-ANLEGG: AdO Arena, kalt opp etter Alexander Dale Oen, har fått en prislapp på 1,6 milliarder, 400 millioner mer enn det som var planlagt.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

I kveld utfordret hun idrettsbyråd Helge Stormoen, under NRKs og BTs Bergensdebatten. Debatten tok for seg hva byggingen av milliard-svømmehallen har å si for idretten og brukerne av idrettsanlegg i Bergen.

– Jeg har vært ivrig svømmer i mange, mange år. Nå har jeg kjøpt årskort i AdO Arena. Jeg må si jeg reagerer sterkt på at når jeg går der og svømmer deler av året, og så går jeg på Nordnes sjøbad mellom mai og august, må jeg kjøpe et nytt årskort.

– Det betyr 3500 kroner mer i året for min del. Det syns jeg er urimelig, tordnet Andersson mot byrådets utsendte, sa Andersson under debatten i Litteraturhuset.

Byggingen av AdO Arena har ført til mye kritikk underveis i prosessen. Anlegget ble 400 millioner kroner dyrere enn planlagt.

Når det nå har åpnet, har prisen for bergensere som vil bruke anlegget også blitt dyr. Lokalpolitikere frykter prisen er så høy at det er kun dem med god råd som vil benytte seg av bassenget.

Lovet å se på saken

Helge Stormoen

KOM MED LØFTER: Byråd Helge Stormoen fra Frp tok med seg innspillene fra Andersson under NRK- og BT-debatten.

Foto: NRK

– Jeg reagerer også på at det ikke er laget honnørpriser og egne priser for uføre, sa Andersson med adresse til Helge Stormoen.

Idrettsbyråden måtte tåle mye kritikk under debatten, fra både svømmeklubber, vanlige svømmere og opposisjonspolitikere.

Innspillene fra mosjonssvømmer Andersson lovet han å ta med seg.

– Når det gjelder kombinasjonskort så vil jeg ta det med meg tilbake og kikke på hva vi kan gjøre med det, lovet Stormoen, som forsvarte mangelen på honnørpriser.

– Da vi etablerte prisene for Ado, bestemte vi at vi ikke skulle ha særskilte priser for honnør. Vi vil heller ha billige løsninger i bydelsbassengene.

Under debatten lovet Stormoen også å opprettholde pensjonist-tilbudet fra Stemmemyren.

SE HELE DEBATTEN HER:

Ado Arena blei 400 millionar kroner dyrare enn forventa. No fryktar mange at dei resterande idrettshallane i Bergen må svi for utlegget. Sjå #bergensdebatten her.

SE VIDEO: Bergensdebatten 3. november 2014