Hopp til innhold

– Jeg har savnet dere hele tiden

Raske Menn er smått uenige om det har vært godt med tre års pause. Men nå er de sammen igjen, og klare med et show som går fortere enn klokken.

"90 minutter på 80 minutter" har Norgespremiere på Ole Bull Scene i Bergen.

RASKERE ENN KLOKKEN: Humortrioen Raske Menn avslører litt om hva publikum kan forvente seg av showet «90 minutter på 80 minutter». VIDEOJOURNALIST: Kjetil Rydland

– Jeg tror det har vært bra å få litt luft. Altså jeg er glad i dere, men det ble veldig mye, sier Anders Hoff, mens han titter bort på sine to kompanjonger. Humortrioen har hatt en tre år lang pause fra hverandre på scenen.

– Det har vært fantastisk å ha fri fra dere. Utrolig deilig, synes Øyvind Rafto.

Calle Hellevang-Larsen derimot innrømmer at han har savnet sine bestekompiser fra Handelshøyskolen.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg har savnet dere hele tiden, sier mannen som ikke har hatt pause fra offentligheten. Calle har vært fast sidekick for Ylvis de siste årene.

Tilbake der det startet

Raske menn priser hasselbusken med sang

ÅRETS MORSOMSTE: Det er fem år siden Raske Menn fikk publikumsprisen for Årets morsomste. Bildet er fra en sketsj der de priser en hasselbusk med sang.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Nå er humortrioen tilbake i kompaniskap, og klare med sitt nye show «90 minutter på 80 minutter». Og hvor ellers, enn på Ole Bull Scene i Bergen, der det hele startet for elleve år siden. Trioen lover musikk, dans og rekvisitter. Og humor.

– Det blir kjempegøy. Jeg gleder meg vilt. Nå har vi jobbet så hardt, dette blir gøy, sier Anders Hoff, som skryter hemningsløst av publikum i Bergen.

– Bergenspublikummet er antakelig det beste i landet, smiler han.

En halv million har sett dem

Raske menn

SPESIALSHOW: Her er Øyvind Rafto, Calle Hellevang-Larsen og Anders Hoff klare for sitt spesialtilpassede show til Bergen, for tre år siden.

Foto: Ingrid Hognaland / NRK

Raske Menns første show «The Fast Show» gikk på Ole Bull Scene i 2003. I løpet av de fem påfølgende årene ble showet spilt rundt 500 ganger for rundt 300 000 tilskuere. Til sammen kan revygruppen skilte med over en halv millioner solgte billetter i løpet av tiden som trio.

I 2005 mottok Raske Menn prisen for årets nykommer under Komiprisen. Fem år senere fikk de publikumsprisen Årets morsomste.