Nettbanker og minibanker slått ut i nesten to timer

Mobilbank, nettbank og minibanker i hele Norge fungerer igjen, etter å ha vært ute av drift i nesten to timer. Årsaken til nedetiden var en teknisk feil hos IT-selskapet Evry.

Skandiabanken-problemer

PROBLEMER: Skandiabanken er en av bankene som har problemer med sine banktjenester på nett.

Foto: NRK

SISTE: Banktjenestene fungerer igjen som normalt.

Nettbank, mobilbank og minibank var ute av drift for bankkunder over hele landet torsdag ettermiddag. Tjenestene var nede fra 13-tiden til like før klokken 15.

– Brukere som har hatt problemer med tilgang til mobil- og nettbank kan nå logge seg på igjen og bruke tjenesten som normalt. En rekke av bankene, blant andre DNB har bekrefetet at systemene nå fungerer, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry.

It-selskap beklager

Årsaken til nedetiden var en feil hos it-seksapet Evry. De leverer ulike driftstjenester til flere banker i Norge.

– Det er en teknisk feil i vår infrastruktur som har forårsaket at flere ikke får brukt banktjenester nå i ettermiddag, sier Remman.

Både Skandiabanken, Sparebank 1 og DNB er blant de berørte bankene.

Betaling med kort fungerte med en reserveløsning.

– Vi må bare beklage denne hendelsen som har oppstått nå i dag, sier Remman.

Ukjent når det virker igjen

Evry satte inn alle ressurser for å få utbedret feilen. Kommunikasjonsdirektør Remman kunne ikke forklare hvordan feilen kunne ramme.

– Akkurat nå har vi fullt fokus på å løse denne feilen. I ettertid skal vi sette oss ned og gå nøye igjennom og trekke konklusjoner av dette. Det er det for tidlig å snakke om nå, sa Remman da tjenestene var nede.

Også svenske banker hadde problemer med minibanker, noe som har sammenheng med problemene i Norge. Svenskene får nå tatt ut sine kroner fra minibanker.

Saken oppdateres.