Politiet: – Ingen grunn til å frykte brannstifter

Årsaken til storbrannen i Bergen torsdag er foreløpig ikke kjent, men politiet har ingen indikasjoner på at den er påsatt. – De to siste brannene har heller ikke vært det, sier seksjonsleder Knut Ellertsen.

Brannvesen slukker brann i trehusbebyggelse i Bergen

BRANNHELT: En røykdykker i aksjon under de hektiske timene i Bergen sentrum i dag. Politiet vet ennå ikke hvor brannen startet.

Foto: Breistein, Emil / NTB scanpix

En person ble lettere skadd og over 50 måtte evakueres da det ved 4.20-tiden torsdag morgen brøt ut brann i to hus i Kong Oscars gate og ett i Nedre Hamburgersmau.

Husene ligger midt i byens fryktede brannsmitteområde.

Torsdag ettermiddag i 13.30-tiden gikk politiets etterforskere inn i byggene for å starte jobben med å finne ut hvor og hvordan brannen startet.

Knut Ellersten

BEROLIGER: Seksjonsleder Knut Ellertsen ved tyveri- og brannavsnittet på Bergen sentrum politistasjon.

Foto: Bengt Roger Kåven / NRK

Vet ikke hvor brannen startet

– Vi vet ikke hvor brannen har startet. Ergo har vi heller ikke noen tanker om årsaken, sier avsnittsleder Knut Ellertsen ved tyveri- og brannseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon til NRK.

I sosiale medier har en rekke bekymrede bergensere uttrykt engstelse for at det går en pyroman løs i Bergen. Årsaken er tre branner på kort tid i trehusbebyggelsen i Bergen sentrum.

– Så lenge vi ikke har funnet brannårsaken, kan vi selvsagt ikke utelukke noe. Men i brannene i Nedre Hamburgersmau og i Vågsbunnen har vi konkludert med at de ikke er påsatt, sier Ellertsen.

Etterforskningen av disse to brannene er ikke formelt avsluttet, fordi politiet i begge sakene venter på de tekniske hovedrapportene.

LES OGSÅ: Brannsjef: – En av de tøffeste brannene

Brannen natt til torsdag er den tredje på kort tid i samme område - og den verste, ifølge brannvesenet.

KJEMPET MOT FLAMMENE: Se reportasjen fra de dramatiske timene i morges. Foto/redigering: Dag Harald Kvammen Andersen

Vitner blir avhørt i dag

Brannetterforskere skal nå på befaring på branntomten, samtidig som det pågår vitneavhør. Blant dem som skal forklare seg, er brannfolkene som var på stedet i morgentimene.

Ellertsen sier det foreløpig ikke er kommet inn noen vitneobservasjoner som bringer politiet nærmere en mistanke om hvor eller hvordan brannen har startet.

Han ber likevel publikum likevel ha lav terskel for å ta kontakt med politiet.

– Vi ønsker kontakt med alle som har vært i området som kan tenkes å ha interessant informasjon, sier seksjonslederen.

LES OGSÅ: 47 branner på to og et halvt år i brannfarlige strøk