Politiet reagerer på farlig kjøring på E39: – Dette er risikosport

En bilist tok en spesiell manøver da det oppstod kø på motorveien i Åsane tirsdag. Politiet er mildt sagt lite fornøyd.

Politiet raser mot manøveren til en bilist i Åsane i Bergen tirsdag. Eidsvågtunnelen var stengt og det oppstod store køer på motorveien. Det ville bilisten ikke være med på.

SE VIDEO: Bjørn Erik Ovesen filmet denne videoen ved Tertneskrysset i Åsane da køene hopet seg opp i dag. Han reagerer selv på det han så.

Eidsvågtunnelen ble stengt i 20 minutter tirsdag, da en bil havarerte og måtte berges. Det oppstod lange køer i trafikken inn mot sentrum.

En av bilistene som var på vei i retning sentrum ombestemte seg på vei ut på motorveien.

En video NRK har fått tak i viser at vedkommende er på vei ned rampen før Glaskartunnelen på E39, før bilen stopper og blir satt i revers.

Mot kjøreretningen og stikk i strid med trafikkreglene rygger vedkommende bilen av rampen og opp mot rundkjøringen i Tertneskrysset.

– Setter liv i fare

– Dette er risikosport. Han eller hun setter både sitt eget og andres liv i fare. Her kommer biler ned fra rundkjøringen og på motorveien, hvor det er 80-sone. Det kan være uoversiktlig der, så dette kunne gått galt, sier seksjonsleder Tom Willy Myhre i trafikkseksjonen i politiet.

Han sier at det kunne ventet bilisten en klekkelig bot hvis han hadde blitt tatt.

– Det er et grovt brudd på veitrafikklovens paragraf 3, og det er selvsagt skjerpende at han rygger imot kjøreretningen. Dette hadde endt i en stor bot og selvsagt førerkortbeslag, sier Myhre.

Tunnelen ble åpnet igjen etter 20 minutter, men trafikale problemer henger igjen, sier veitrafikksentralen.

– Det kunne jo kommet en ambulanse veldig fort eller noe. Det så veldig farlig ut. Jeg hadde bare stått der i tre-fire minutter, cirka 2,5 kilometer fra Eidsvågtunnelen. Så kom denne bilisten, og han så vel køen før han snudde og rygget opp igjen, sier Bjørn Erik Ovesen, som filmet opptrinnet.

– Han for opp og forsvant, så han fikk vel seg en omkjøring. Trafikken løste seg opp like etter, så han tapte vel også tid på det, sier Ovesen.

Også problemer andre steder

– Det skal ikke mange minutter til med stenging før det forplanter seg med kø, sier trafikkoperatør Marius Råbe i Statens vegvesen.

Det har også vært trafikale problemer på Fjøsangerveien ved Krambua. Der arbeides det langs veien, og forårsaker saktegående kø i retning sentrum.