Politiet om rekordstort narkobeslag: – Ingen overraskelse

Politiet fikk ekstra midler for å avdekke narkotika på Ekstremsportveko. – Narkotika på festivalen er et problem, sier politiet.

IKKE OVERRASKET: Politiadvokat Sylvia Myklebust ved Hordaland politidistrikt er ikke overrasket over det store narkotikabeslaget som ble gjort under Ekstremsportveko.

Beslag

BESLAGET: Politiet fant også våpen da de gikk til aksjon under Ekstremsportveko på Voss.

Foto: Politiet

Mandag ble det kjent at 26 personer er arrestert etter at politiet gjennomførte en stor narkotikaaksjon under Ekstremsportveko på Voss.

Fire personer er varetektsfengslet i fire uker etter narkorazziaen. De resterende 22 har fått bøter av politiet.

Politiet beslagla over to kilo narkotika og 1800 tabletter av ulike typer narkotiske stoffer under aksjonen.

Det er det største beslaget som er gjort under Ekstremsportveko noensinne.

Politiadvokat Sylvia Myklebust ved seksjon for organisert kriminalitet i Hordaland politidistrikt er ikke overrasket over beslaget.

– Det er forsåvidt ingen overraskelse for politiet at det ble tatt så mye narkotika på ekstremsportveko, sier Myklebust til NRK.

Fire varetektsfengslet

Politiadvokaten opplyser at politiet har fulgt med utviklingen av narkotikamiljøene på festivalen over tid.

– Det er en grunn til at politiet har valgt å ha en narkotikaaksjon, fordi vi har sett i tidligere år at Ekstremsportveko tiltrekker personer knyttet opp mot narkotika - både brukere og selgere.

Politiet fikk tildelt ekstra midler for å avdekke narkotika under festivalen. Beslagene ble funnet både på festivalområdet og i private boliger.

– Vi tok et kraftak mot omsetning og bruk av narkotika på veka, fordi vi tidligere har sett at bruk av narkotika er et problem, sier Myklebust.

Hun opplyser til NRK at personer som var utøvere på Ekstremsportveko, er blant de som er tatt med narkotika. De fleste er i alderen 20 til 30 år.

– Skremmende

Ivar Hellene, lensmann på Voss

Lensmann i Voss lensmannsdistrikt, Ivar Hellene, sier de har gjort det største beslaget under Ekstremsportveko noen sinne.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

I tillegg til narkotikabeslaget, konfiskerte politiet to våpen. Lennsmann Ivar Hellene på Voss er sjokkert over det rekordstore narkotikabeslaget.

– Det er skremmende at det er så mye stoff i omløp. Det er stor grunn til uro, sier han.

Daglig leder for Ekstremsportveko, Sofie Torlei Olsen, sier de ikke ønsker narkotika på festivalen og vil ikke bli assosiert med dette.

– Det er veldig synd at det skjer på Ekstremsportveko, men vi har hatt tett dialog med politiet i år, og vi visste at de kom til å gjennomføre en større aksjon.