Hopp til innhold

Politiet fikk bekreftet teori

Den foreløpige obduksjonsrapporten om den åtte år gamle jenta som ble funnet død i går, er klar. Politiet fortsetter å etterforske saken som et mulig drap.

Jente funnet død i Sund kommune

En åtte år gammel jente ble funnet død i sitt eget hjem mandag ettermiddag. Politiet vet nå hva hun døde av, men ikke hvordan det skjedde.

Foto: Eirik Hagesæter/Bergensavisen

– Konklusjonen etter obduksjonen er den samme som politiet antok da vi kom til stedet i går, sier lensmann Odd Dale til NRK.no.

Var det enkelt for politiet å anta en dødsårsak bare ved å se jenta?

Odd Dale

- Det er spesielt å ikke kunne slå fast om det har skjedd noe straffbart, sier lensmann Odd Dale.

Foto: Larsen, Bjørn Erik / SCANPIX

– Jeg vil ikke gå ut med detaljer, sier Dale og vil heller ikke si om jenta hadde ytre skader.

– Dødsårsaken er klar

Obduksjonen har konkludert med en dødsårsak, men ikke hva som førte til den.

– Saken er fortsatt like åpen. Dødsårsaken er forholdsvis klar, men jeg kan ikke si noe om den ennå i tilfelle vi står overfor en straffbar handling. Nå etterforsker vi opp mot en mulig gjerningsmann, men utelukker heller ikke at det kan ha vært et uhell som forårsaket at hun døde, sier Dale.

– Vi hadde selvfølgelig håpet at obduksjonsrapporten skulle gi klarere svar. Det er en litt spesiell situasjon at vi ikke kan si om det er et straffbart forhold eller et uhell som ligger til grunn. Det er ikke kjekt for noen at saken er så uavklart.

Etterforsker videre med uforminsket styrke

Politiet har i løpet av dagen foretatt en rekke avhør i nabolaget og av bekjente av familien, men så langt har det ikke kommet frem opplysninger av avgjørende betydning i avhørene.

Det er 15 til 20 politifolk som deltar i etterforskningen. I tillegg til lokalt politi, er det personell fra vold- og sedelighetsseksjonen og krimteknisk i Bergen.

Etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke.

Den åtte år gamle litauiske jenta ble funnet død i sitt eget hjem på Sotra utenfor Bergen mandag ettermiddag. Det var moren som fant jenta død da hun kom hjem.

Moren har i avhør forklart at jenta, som var elev i tredje klasse på Stranda skule i Sund, var hjemme fra skolen mandag fordi hun var syk.

Moren blir nå ivaretatt av venner og kriseteam fra Sund kommune.

Jentas far har adresse i Litauen. Han blir varslet via Kripos.