Politiet brukte pepperspray i masseslagsmål

To menn er satt i varetekt etter et masseslagsmål i Bergen sentrum. – De gikk imot politiet i stedet for å roe seg ned, sier politiet, som har hatt en svært travel natt til søndag.

Skostredet

MASSESLAGSMÅL: Øverst i Skostredet, ved krysset mot Kong Oscars gate i Bergen sentrum, måtte politiet rykke ut med flere patruljer natt til søndag.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Klokken 02.49 fikk politiet melding om bråk i krysset Skostredet / Kong Oscars gate i Bergen sentrum.

– Meldingen gikk på at det var to kvinner som kranglet om en mann. Men da politiet kom dit, var det ingen kvinner, men det var mange andre folk, og tilløp til slåssing, forteller operasjonsleder Morten Kronen.

Flere var involvert i slåssingen. Men to menn, en 19-åring og en 21-åring, pekte seg ut.

– De var utagerende mot politiet, og ville ikke etterkomme politiets pålegg. De gikk imot politiet heller enn å roe seg ned, og ble aggressive, sier Kronen.

Pepret og lagt i jern

Politiet sendte flere patruljer til stedet. 21-åringen ble til slutt sprayet i ansiktet med pepperspray.

– Han ville ikke gi seg, og var så utagerende og hissig at vi måtte pepre ham og legge ham i jern, forteller Kronen.

21-åringen og 19-åringen er begge anmeldt og satt i varetekt.

Til sykehus med hodeskader

Det har vært en svært travel natt for politiet i Hordaland, med hele 110 oppdrag. Det meste dreier seg om ordensforstyrrelser og klager på festbråk.

På Byrkjeland i Norheimsund var det MC-treff. Det gikk ifølge politiet rolig for seg, helt til en slåsskamp ødela stemningen.

– En mann i 50-årene gikk til angrep på en annen mann, som er fraktet til sykehus med hodeskader. Det skal ikke være alvorlig, han var bevisst og oppegående, men måtte til en medisinsk sjekk, sier Kronen.