Politiet ansetter flere for å unngå dette: – Sian-bråket var en vekker

Politiet ansetter flere for å forbedre tilliten hos unge flerkulturelle i Bergen. Vendepunktet ble raseriet de opplevde under demonstrasjonen til Sian i fjor.

Demonstrasjon på Festplassen 25.08.20.

PROVOSERT AV SIAN: Motdemonstranter forserer politisperringene på Festplassen under Sian-demonstrasjonen 22. august 2020.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

– Sian-demonstrasjonen ble en vekker, sier politiinspektør Kari Marie Kjellstad.

Hun leder forebyggingsarbeidet i Vest politidistrikt.

I fjor ble politiet tatt på senga da ungdommer gikk til angrep på demonstranter fra Stopp islamiseringen av Norge (Sian) i Bergen sentrum.

Politisperringene ble brutt og Sian-leder Lars Thorsen ble slått ned. Unge kastet stein og stokker mot politiet, som svarte med å bruke tåregass for å spre folkemengden.

Etter tumultene ble politihuset omringet av rundt 200 personer som protesterte mot at politiet beskyttet Sian-lederen og følget hans.

Ungdommene var provosert av det de opplevde som hatytringer og rasistiske utspill, og reagerte på at politiet beskyttet dem som kom med dette.

Politiet i Bergen

POLITIHUSET: Rundt 200 personer stilte opp rundt politihuset for å vise sin misnøye mot at de beskyttet Sian.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Har ansatt åtte forebyggere

– Det å oppleve så mye aggresjon, gjorde at vi kom til at dette må vi virkelig prøve å forstå: Hva er det som skjer, hvorfor er det blitt slik og hva kan vi gjøre for å forebygge at dette utvikler seg videre, sier Kjellstad.

Kari Marie Kjellstad

POLITIINSPEKTØR: Kari Marie Kjellstad leder Felles enhet for forebygging i Vest politidistrikt.

Foto: Eirik Gjesdal

Derfor har politiet nå ansatt åtte nye personer. Det er en økning på 25 prosent av seksjonen som jobber med forebygging, ifølge Morten Ørn politisjef for Bergen, Askøy og Øygarden.

Sju av de nyansatte jobber i Bergen, mens den åttende jobber for politiet på Askøy og i Øygarden.

– Dette gjør vi for å opparbeide et godt og tillitsfullt forhold til de unge. Vi har lært veldig mye, sier Kjellstad.

– Vi er bevisste på at politiet aktivt må oppsøke og snakke med ungdom med flerkulturell bakgrunn, fortsetter hun.

– Kan ha negativt bilde av politiet

Flere av de flerkulturelle ungdommene politiet var i klinsj med er aktive i miljøet rundt Møhlenpris idrettslag.

Medarbeidere derfra kunne derfor være kjapt på banen, følge ungdommene opp og sørge for at de skværet opp med politiet i etterkant.

– Dette er sårbar ungdom som følte at Sian tråkket på verdier som er viktige for dem, sier David Martinez.

David Martinez

FØLGER OPP UNGE: David Martinez jobber med unge med minoritetsbakgrunn i Møhlenpris Idrettslag i Bergen.

Foto: Privat

Forskjellen på ytringsfrihet og hatkriminalitiet har vært viktig å forklare. Nå er Martinez glad for at politiet har flere som skal jobbe forebyggende.

– Mange unge kan ha et negativt bilde av politiet og er skeptiske til å henge med dem. Men når politiet stiller i sivil og spiller fotball, ser de unge personen og ikke uniformen. Det er en fin måte å bygge relasjoner på.

Endrer opplevelse av rasisme

Nylig kom en rapport om strukturell rasisme på oppdrag for Bergen kommune. Den slår fast at tilliten til politiet generelt avhenger av hvordan ofre for hatkriminalitet opplever å bli møtt.

Det er en økende trend i antall anmeldelser av hatkriminalitet etter at politiet satset på dette i 2019, men det er fortsatt relativt få som anmelder.

Martinez sier ungdommer kan oppleve rasisme i møte med politiet. Etter demonstrasjonen ble slike tanker endret etter møter med politiet.

– Vi ser en endring i ungdommer når det gjelder rasisme. De trengte hjelp til å sortere tanker og følelser. Når de blir ivaretatt og hørt skjer det noe i dem.

sian-demo-bergen

PROTESTER: Også mange etnisk norske nordmenn deltok som motdemonstranter i august i fjor.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / Roy Hilmar Svendsen