Piloten Michele (44) omkom i styrten

Italienske Michele Vimercati (44) er blant de omkomne i helikopterstyrten på Turøy.

Michele Vimercati

ERFAREN: Den 44 år gamle flygeren Michele Vimercati var kaptein og en av de mest erfarne pilotene i CHC Helikopterservice, med bakgrunn fra det italienske forsvaret.

Foto: Privat

Vimercati fløy for CHC Helikopterservice og har bodd i Bergen i flere år, ifølge italienske medier som går ut med identiteten hans.

Det italienske konsulatet bekrefter overfor NRK at Vimercati er blant de omkomne i helikopterstyrten.

CHC Helikopterservice ønsker ikke å bekrefte noen opplysninger før politiet identifiserer de omkomne.

Les: Dette er de omkomne

Erfaren pilot

Helikopteret styrtet i en holme ved Turøy like før klokken 12 fredag formiddag. Det var da på vei til Bergen fra Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen. Tretten personer omkom i styrten.

Den 44 år gamle flygeren var kaptein og en av de mest erfarne i CHC Helikopterservice, med bakgrunn fra det italienske forsvaret, skriver VG.

Den italienske avisen Corriere Della Sera skriver at Vimercati ble født i Legnano utenfor Milano, og flyttet til Norge for seks år siden.

Årsaken til at helikopteret styrtet er ikke kjent, men vitner forteller at rotoren ble skilt fra helikopteret, og var fortsatt i luften da helikopteret traff holmen ved Turøy.

CHC flagger på halv stang

I SORG: De omkomne pilotene jobbet i helikopterselskapet CHC Helikopter service. I dag flagger de på halv stang ved selskapets kontorer på Flesland.

Foto: Erling Johnsen

Flere identifikasjoner

Lørdag ettermiddag gikk politiet og Statoil ut med en foreløpig liste over de 13 som var om bord i helikopteret som styrtet i Øygarden.

18 personer fra Kripos har fram til nå jobbet med identifiseringen av de døde, et arbeid som kan ta flere dager.

De sier søndag at de håper på å gå ut med navnene iløpet av kvelden.