Hopp til innhold

Petter Vaagan Moen klar for QPR

Skrev under kontrakt på to og et halvt år med den engelske klubben. Brann får ikke en krone.

Petter Vaagan Moen
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Dette er et kjempesteg for meg. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, og jeg er veldig glad for å være klar for QPR. Det er en veldig stor, god og tradisjonsrik klubb jeg kommer til, sier Vaagan Moen til TV 2.

Kontrakten hans med Brann går ut etter inneværende sesong. 26-åringen går dermed gratis til sin nye klubb. Fra før er det klart at Eirik Bakke, Cato Guntveit, David Nielsen, Jan Gunnar Solli og Gylfi Einarsson alle forlater Brann etter årets sesong.

LES OGSÅ: Reiser til London | Vaagan Moen til QPR

Stø kurs mot opprykk

Queens Park Rangers topper tabellen i The Championship, nest øverste nivå, foran Cardiff og Swansea. Klubben har enda tilgode å tape i årets sesong, og ser ut til å ha stø kurs mot opprykk til Premier League.

«Mjøsas Beckham» kom til Brann fra Ham-Kam foran 2006-sesongen, da som erstatter for Raymond Kvisvik. Vaagan Moen kostet ikke mindre enn ti millioner kroner, og ble dermed en av de dyreste overgangene i norsk fotball til da.

En rekke klubber var ute etter å sikre seg venstrevingen. Allerede i januar 2006 fikk han sin debut på A-landslaget.

Toppscorer

26-åringen ble Branns toppscorer i 2010-sesongen, med 14 scoringer i serien og en i cupen. Den solide sesongen har også ført til et comeback på landslaget, og han er i Drillos tropp til privatlandskampen mot Irland 17. november.

Det har ikke lyktes NRK.no å få kontakt med Vaagan Moen eller hans agent Morten Wivestad.