Pedersens pers på 10.000 holdt til sjetteplass

Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 6.-plassen på 10.000-meteren i verdenscup på skøyter med ny personlig rekord på 13.02,42. Sven Kramer vant med 12.50,97.

World cup skøyter i Stavanger.

PERSET PÅ 10.000: Sverre Lunde Pedersen.

Pedersen hadde lagt opp til å gå et jevnt løp på lave 31-runder i Stavanger. Makkeren i paret, nederlandske Erik-Jan Kooiman, stakk tidlig. Han hadde på det meste et forsprang på 5,5 sekunder, men i mål skilte det 5,29 sekunder.

Fana-løperen hadde en god avslutning, men som vanlig måtte han litt opp på sisterunden og med 13.02,42 havnet han også bak Jorrit Bergsma og italienske Nicola Tumolero. Han perset likevel med seks sekunder.

– Jevnt og solid løp. Jeg er i bra form, men på 10.000 meter er det alltid litt usikkert. Jeg kunne kanskje vært litt med offensiv midtveis, men jeg er fornøyd med de siste ti rundene, sa Pedersen til NRK.

Strålende helg for de norske

Det har ellers vært en meget god helg i Stavanger for flere av de norske løperne. Spesielt har Fana-løperne bemerket seg mot verdenseliten.

Fredag gikk Håvard Holmefjord Lorentzen inn til seier både på 500 meter og 1000 meter.

– I mine statistikker finner jeg ingenting om at Norge noensinne har tatt to verdenscupseirer på samme dag, sa NRKs kommentator Even Wetten.

Lørdag vant Sverre Lunde Pedersen 1500-meteren etter et imponerende løp. På pallen kom også Sindre Henriksen, for aller første gang i verdenscupen.

– Det her var helt vilt. Jeg ble litt sjokket når jeg så fort det gikk. Det her er en guttedrøm som går i oppfyllelse, sa Henriksen til NRK etter løpet.

World cup skøyter i Stavanger, pallen på 1500meter

GOD HELG: De norske løperne hadde flere imponerende løp i helgen. Sindre Henriksen (t.h) kom på pallen for første gang i verdenscupen på 1500 meter. Lunde Pedersen (midten) vant.

Kramer vant

I det siste paret på dagens 10.000 meter måtte vanligvis suverene Kramer slite litt mer enn vanlig. Etter en solid avslutning tok han innersvingen på verdensrekordholderen Ted-Jan Bloemen. Canadieren ledet fram til 8000 meter.

Håvard Bøkko gikk sin første 10.000 meter i konkurranse på lang tid. Hallingen gikk inn til 13.18,48 i samløp med Moritz Geisreiter, men nordmannen ble slått med nesten ti sekunder og endte på sisteplass som nummer tolv.

– Jeg har ikke trent så mye på 10.000 meter. Det ble prioritert 1500 foran denne helgen, sa Håvard Bøkko til NRK.