Payan tar pause fra politikken

SVs bystyrerepresentant tar pause fra både bystyret og vervet som styremedlem i Bergen SV.

Video nsps_upload_2009_12_7_19_56_41_867.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

HER STARTET BRÅKET: Se intervju med Amir Payan.

Dagen etter at Amir Payan beklaget sine nazi-uttalelser, hvor han sammenliknet regjeringen Stoltenbergs asyl- og flyktningepolitikk med deportasjonspolitikken i Nazi-Tyskland før og under krigen, har den iranskfødte kurderen trådt tilbake i sitt eget parti.

I tillegg har han søkt bystyret om permisjon i to måneder fremover, og blir erstattet av 1. vara Emina Kotlica, bekrefter gruppeleder i Bergen SV, Oddny Miljeteig overfor NRK Hordaland.

LES MER: - Regjeringen driver nazi-politikk | Internt asylbråk i SV | Stoltenberg lar nazi-anklage hvile | Payan beklager nazi-uttalelser

Torsdag dag sende Sosialistisk Venstreparti ut følgende pressemelding:

«Styret i Bergen SV har i dag innvilget Amir Payans søknad om permisjon fra vervet som styremedlem i Bergen SV fra dags dato til og med 30. april 2010. »

Pressemeldingen er undertegnet leder leder i Bergen SV, Åge Christian Jacobsen, og organisatorisk nestleder Torunn Olsnes.

- Søknaden om permisjon har en personlig side, og den ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på. Styret har enstemmig innvilget søknaden, sier Jacobsen til nrkhordaland.no.

- Er Payan blitt bedt om å søke permisjon av noen i styret eller i partiet ellers?

- Nei, ingen av oss i partiet har bedt ham gjøre noe slikt, sier partilederen.

Amir Payan ønsker ikke å kommentere saken overfor nrkhordaland.no.