Pallen glapp for Lorentzen

Håvard Holmefjord Lorentzen hadde medaljen godt innenfor rekkevidden i sprint-EM i skøyter, men misset bronsen med 25 fattige hundredeler.

SPEEDSKATING-EUROPE/

MEDALJEN GLAPP: Håvard Holmefjord Lorentzen måtte se medaljehåpet ryke på den siste og avgjørende 1000-meteren under sprint-EM i Heerenveen.

Før lørdagens avgjørende 1.000 meter lå Fana-løperen på 2. plass i sammendraget og gikk sammen med gullfavoritten Kai Verbij i det siste paret.

Men der nordmannen tok en sterk 3. plass i den første 1000-meteren i går, klarte han ikke gjenskape resultatet lørdag ettermiddag. Lorentzen gikk inn til 6.-plass på tiden 1.09.77, 54 hundredeler tregere enn i det første løpet.

Det holdt til en femteplass i sammendraget, kun 25 hundredeler fra medalje.

Klarte målet

Til tross for at medaljen røk, innfridde Lorentzen målet han satte seg på forhånd.

– Det er uhyre tett og jevnt i sprint om dagen, men topp fem er det mulig å klare, uttalte Lorentzen til NTB før mesterskapet.

Før øvelsene i går uttalte landslagstrener Sondre Skarli til NTB at vestlendingen ikke har vist noe i nærheten av hva som bor i ham så langt.

– Håvard er en uslepen diamant. Bare vi får jobbet litt mer med ham, vil han skinne enda mer, sier landslagstreneren.

KVART SEKUND: Fana-løper Lorentzen havnet tjuefem hundredeler bak pallen over de fire øvelsene under sprint-EM. Det holdt til femteplass.

Dobbelt nederlandsk

Nederlandske Kai Verbijen vant mesterskapet i Heerenveen foran landsmann Kjeld Nuis. Tyske Nico Ihle kapret tredjeplassen.

I mesterskapet ble det gått to 500-meter og to 1000-meter. På 500-meterne fikk Lorentzen 6.-plass i begge løpene. I den første 1000-meteren tok han en sterk 3.-plass.

Espen Hvammen gikk den siste 1000-meteren på 1.11 og kom på 10.-plass. Sammenlagt endte Hvammen på 9.-plass.

Dette var første gang sprint-EM på skøyter ble arrangert.