Hopp til innhold

Overgrepssiktet sier han ikke vet hvorfor han forgrep seg

Den overgrepssiktede barnehageassistenten i Bergen sier han ikke vet hvorfor han forgrep seg på barna.

Barnehageansatt erkjenner overgrep mot flere barn

INNRØMMER SKYLD: Den 31 år gamle mannen erkjenner å ha forgrepet seg på fem forskjellige gutter i to barnehager han har jobbet i.

Foto: Hommedal, Marit / NTB Scanpix/Faksimile fra Facebook

Ifølge BT skal mannen som er siktet for seksuelle overgrep mot fem gutter i to forskjellige barnehager ha forklart at han ikke vet hvorfor han gjennomførte overgrepene, og, at han «fikk ikke noe ut av det».

Opplysningene kom frem i det første avhøret som ble gjennomført søndag.

Den siktede skal ifølge VG forklart at den seksuelle dragningen mot barn begynte da han for noen år siden tilfeldig fikk opp bildet av et nakent barn på internett.

Han skal også ha forklart at han har forsøkt å skille mellom jobben i barnehagen og overgrepsbildene han lastet ned på fritiden, ifølge avisen.

Nytt avhør i dag

– Status i dag er at siktede har vært inne på politihuset, gått igjennom tidligere forklaringer og utfylt disse, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK.

Hun ønsker ikke å gå i detalj om hva mannen har fortalt i avhør.

– Siktede har innrømmet overgrep mot fem barn under skolealder. Detaljer i hans forklaring, eller om det er snakk om flere tilfeller, har jeg ikke lyst å utdype nå, sier Valheim.

Eli Valheim

Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt.

Foto: John Nøstdal

Skal avhøre barn i flere dager

Politiadvokaten bekrefter at ett barn er avhørt og at ytterligere to skal avhøres denne uken og tidlig i neste uke. Avhørene foregår på Barnehuset og tar minst en halv dag for hvert barn.

– Det er slik at alle barn under 16 blir avhørt på barnehusene. Det gjøres ved at en politispesialist, som er utdannet i å avhøre barn, er i rommet med barna. I et siderom vil det sitte en politijurist som er avhørsleder, sier Rolf Knudsen, som er bistandsadvokat for tre av barna i saken.

Forsvarer til den siktede, Beate Hamre, sier den siktede er innstilt på å samarbeide med politiet.

– Han er sterkt preget, og tar inn over seg alvoret i saken. Han ønsker at de fornærmede skal få hjelp, og vil bidra til å oppklare saken, sier Hamre.