Over 700 mistet jobben i oljebransjen i sommer

Tallet på varslede nedbemanninger i oljeindustrien har passert 22.000.

Oljerigg

MANGE OPPSIGELSER: Statoil, Aibel og Aker Solutions har foretatt flest nedbemanninger i oljebransjen.

Foto: MARCEL MOCHET / AFP

Truls Oma Erichsrud i DnB Markets har laget en oppdatert oversikt over tapte arbeidsplasser i oljeindustrien. Den viser at 702 personer mistet jobben mellom juni og august, skriver Stavanger Aftenblad.

Et nøkternt anslag over innrapporterte nedbemanninger i oljeindustrien viser at 22.459 jobber er registrert varslet nedbemannet. 17.256 av dem er faste jobber.

Listen er basert på bedriftenes egne innrapporteringer, og Statoil (4.500), Aibel (1.217) og Aker Solutions (900) besitter den tvilsomme æren av å inneha de tre øverste plassene.

LES OGSÅ: Ber oljebransjen holde igjen når pilene snur

113 måtte gå

Senest tirsdag ble det kjent at Halliburton kutter 113 stillinger, de fleste i Bergen.

– Det er rett og slett ikke rigger å drive fra Bergen, sier hovedtillitsvalgt Knut Nesland i Halliburton til Offshore.no.

Ansatte både på land og offshore mister jobben eller permitteres. Dette kommer i tillegg til et titall ansatte som mistet jobbene sine i Halliburton tidligere i sommer.

– Vi håper selvsagt å sikre oppdrag som gjør at vi kan hente tilbake de permitterte. Vi jobber med løsninger, både utenlands og i andre avdelinger i Halliburton, for å begrense antallet ytterligere, og har god tro på at det vil la seg gjøre, sier Nesland.

LES OGSÅ: To tusen arbeidsledige ingeniører i vest