Outsideren Markus (21) ikke fornøyd etter å ha knust egen norgesrekord

Markus Lie (21) er i ferd med å skape seg et navn i internasjonal svømmesport. Søndag smadret han sin egen norgesrekord, men er fortsatt ikke fornøyd.

Markus Lie

I FORM: Markus Lie fra Bergen er i form med tre norgesrekorder denne uken.

Foto: Norges Svømmeforbund / Norges Svømmeforbund

47,90.

Det er den nye norske rekorden på å svømme 100 meter fristil. 21 år gamle Markus Lie fra Bergen så tallene da han løftet hodet opp av bassenget i Berlin søndag morgen.

– Jeg vet at jeg er i god form, og har svømt veldig bra hittil. Jeg håpte å «perse», som da ville blitt rekord, sier Lie.

Han er likevel ikke fornøyd med løpet.

– Når jeg har svømt på langbane og skal over på kortbane blir det mange flere vendinger, og det er lenge siden vi har trent på kortbanevendinger. Det var litt uvant og rustne vendinger. Hadde de vært perfekte, hadde løpet blitt bedre, så jeg er ikke helt fornøyd med selve løpet, men selvfølgelig fornøyd med ny norsk rekord, sier Lie.

Favorittdistanse

Den gamle rekorden var på 48,33 sekunder, satt av Markus Lie selv i Windsor i Canada i desember i fjor.

Lie anslår at han tapte noen tideler på rustne vendinger, og håper å forbedre rekorden ytterligere.

100 meter fri er etter hvert blitt en favorittrekord for den unge bergenseren. Lie ble den første nordmannen som svømte 100 meter under 50 sekunder på langbane i fjor.

– Jeg har stor variasjon i hvilke øvelser jeg svømmer, og er ganske allsidig. Men 100 meter fri, spesielt på langbane, er det jeg satser mot i Tokyo 2020.

Ble tatt med på wild card

Rekorden er den tredje norgesrekorden Lie setter denne uken. Onsdag ble det rekord på 200 meter fri, torsdag rekord på 100 meter medley. Nordmannen ble tatt med til verdenscupen på wild card.

I morgen står 100 meter rygg for tur for Lie, og i kveld skal Henrik Christiansen svømme finale på 1500 meter. Lie har stor tro på sin svømmekamerat.

– Han er vel påmeldt som nummer tre, og godt i rute for å være med i medaljekampen der, sier Lie.