– Det var som midtbanespiller han fikk ordentlig fart på karrieren

Brann har så mange midtstoppere at Vadim Demidov nå blir «omskolert» til midtbanespiller.

Rikard Norling og Vadim Demidov

BYTTER ROLLE: Rikard Norling og Vadim Demidov er enige om å flytte 27-åringen høyere i banen. – Rosenborg-kampen kommer for fort, men jeg håper å kunne bidra mot Vålerenga neste helg, sier Vadim Demidov.

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Han har erfaring fra å spille på midtbanen, og det var der han spilte da han fikk ordentlig fart i karrieren sin, sier Brann-trener Rikard Norling.

Den gang spilte Vadim Demidov i Rosenborg. Men da 27-åringen ble hentet til Brann i vinter var det for å bli en bauta i midtforsvaret.

LES OGSÅ: Pedersen trolig fra start mot Rosenborg

LES OGSÅ: – Dette blir den viktigaste kampen eg har spelt mot Rosenborg

Men bauta ble han ikke. Demidov forsvant ut med skade, og har nå vært borte fra kamp i tre og en halv måned. I løpet av Demidovs skadeavbrekk har Brann hentet Azar Karadas. De har ikke blitt kvitt fristilte Daniel Mojsov. I tillegg har kaptein Erlend Hanstveit gjort sine saker bedre som midtstopper enn han gjorde som venstreback de første serierundene. Jonas Grønner har overrasket positivt, i tillegg til at fjorårets kaptein Markus Jonsson snart bobler over av spillelyst.

Vadim

VAR RUSTEN: Demidov ble hentet for å bli Branns bauta i midtforsvaret. Nå har klubben så mange av slaget, at 27-åringen blir flyttet fremover.

Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

Det betyr at Brann har seks midtstoppere, inkludert Demidov.

– Jeg tror det kan være lurt at jeg spiller midtbane. Det er til beste for laget nå, og for konkurransesituasjonen i troppen. Jeg syns de som har spilt på midten til nå har gjort en god jobb, men vi har ikke så stor konkurranse der. Det kan gi oss flere strenger å spille på, sier Demidov.

– Jeg kan rollen godt

Norling fremhever 27-åringens erfaring fra å spille sentral midtbane, og har lyst til å se ham i den posisjonen igjen.

– Det er opp til Norling hvor han vil bruke meg, men jeg har kvaliteter til å spille midtbane. Jeg spilte midtbane i Spania og i Rosenborg, tidligere også på både U21-landslaget og A-landslaget. Så jeg kan rollen godt, sier Demidov.

Men det blir ikke gjensyn med Demidov på banen mot Rosenborg søndag. Han har trent for fullt i to uker nå, og mener formen er ok, men hælskaden er ikke hundre prosent leget.

– Jeg er ikke helt frisk. Det er en skade som er veldig vanskelig å bli kvitt, men nå har vi fått det på et nivå som er tålelig, forklarer han.

Demidov håper å kunne bidra mot Vålerenga neste helg.