Nytt Dung-tips var blindspor

Mystisk mann med hekksaks meldte seg for politiet etter store avisoppslag i dag.

Politiinspektør Tore Salvesen

HAR FÅTT NYTT TIPS: Politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon leder etterforskningen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Et nytt vitne førte til at politiet i Bergen denne uken startet nye søk etter den savnede Dung Tran Larsen. Politiet varslet også nye avhør av de siktede.

Et vitne som ringte politiet i forrige uke, mente han kunne ha sett en av de drapssiktede i Dung-saken i Øygarden nordvest for Bergen. Torsdag ble det foretatt nye hundesøk, skriver Bergens Tidende.

Har søkt i sjø samme sted

Dung Tran Larsen

FORSVANT I FJOR: Dung Tran Larsen forsvant i fjor sommer. Ektemannen hennes er siktet i saken.

Foto: Privat

- Tipset var såpass interessant at vi valgte å avhøre ham som vitne. Observasjonene og beskrivelsene av mannen han har sett, er veldig karakteristiske. Vi har vår teori på hvem av de siktede det eventuelt kan være. Observasjonen er også gjort innenfor et relevant og interessant tidsrom, sier Tore Salvesen, politiinspektør ved Laksevåg politistasjon.

Men fredag morgen ble tipset slått grundig til jorden.Ved syvtiden på morgenen fikk Salvesen telefon fra hekksaks-mannen.

- Han forklarte at han var ute for å lage turstier. Han hadde snudd seg bort fra barnehagen på plassen for at han ikke ville forstyrre dem, sier Salvesen til bt.no , og understreker samtidig at politiet dermed anser tipset som sjekket ut av saken.

Søkene med hund foregikk ved badeplassen Ormhilleren i Øygarden kommune. Det er ikke første gang politiet søker etter Dung i området rundt Rongesundet i Øygarden. Store deler av havbunnen ved broen er tidligere finkjemmet med undervannskamera og dykkere.

Ber om nye avhør

Politiet har også varslet nye avhør av de siktede i Dung-saken.

Dung Tran Larsen ble meldt savnet 20. juli i fjor, men politiet mener hun kan ha forsvunnet allerede 23. juni.
Kvinnens ektemann og svigermor er siktet for drap, subsidiært frihetsberøvelse.