Hopp til innhold

Fisketorget flytter inn fra bergensværet

I årevis har Bergen vært kjent for fiskehandlerne på Torget. I dag flyttet kjøpmennene inn under tak i byens nye torghall.

Video Her er Bergens nye fisketorg

SE VIDEO: Bergen sitt nye fisketorg ble åpnet til både solskinn og regn.

Både torghandlere og turistnæringen i Bergen har store forventninger til det nye Fisketorget i byen som ble åpnet lørdag.

Deler av torget flyttet inn

En stor del av fiskehandlerne har flyttet innendørs i et moderne bygg på bryggekanten. Der får torghandlerne gode arbeidsforhold og publikum kan se og kjøpe fisk og annen sjømat.

Snorklipping på Torghallen

STOLT ORDFØRER: Ordfører Trude Drevland sammen med torgsjefen Bent Unneland.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Bergen kommune har gjort en kraftig opprusting av Fisketorget, som er byens mest besøkte attraksjon. Den nye Torghallen er et senter på torget, og huser foruten salgsboder for fisk i første etasje byens nye turistinformasjon i andre etasje. Den er allerede i full virksomhet og venter et stort antall besøkende.

– Fisketorget er vårt kjennemerke og vår stolthet, sa ordfører Turid Drevland som sto for den offisielle åpningen lørdag.

Hun minnet om at det har vært mye strid rundt torget og flere avsløringer av dårlig hygiene de siste årene.

Håper bergenserne finner tilbake

– Men nå er dette glemt og vi gleder oss over å åpne en topp moderne torghall, sa ordføreren.

Reiselivsdirektør i Bergen, Ole Warberg, sier det nye fisketorget vil bli mye bedre enn før, og håper flere bergensere vil finne veien til byens matmarked.

– Torget er så sentralt i Bergen, og er et midtpunkt for oss som bor her og de som besøker byen. Det å ha en høy kvalitet og en høy opplevelsesfaktor er viktig for hele for identiteten til bergenserne og hele byen, sier han.

Nye Fisketorget

NYTT LANDEMERKE: Den nye Mathallen i Bergen speiler seg i Vågen og titter over mot Bryggen i Bergen.

Foto: Ingrid Berge Fossåskaret / NRK

Ifølge reiselivsdirektøren er Fisketorget noe som ofte blir diskutert og forbundet med Bergen når han besøker andre deler avl andet.

– Folk i hele landet er veldig opptatt av det som skjer på torget, sier Warberg.

Hva syns du om det nye Fisketorget? Bruk kommentarfeltet under.