Hopp til innhold

Ny Kaizers-plate kun på vinyl

Fredag 10. oktober kommer albumet «250 Prosent». Sverger du til cd-spilleren, er det bare å glemme den.

Kaizers Orchestra på Loppen

GAMMELT FORMAT: Janove Ottesen og Kaizers Orchestra gjør det de kan for å blåse liv i vinylen igjen.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Platen vil nemlig kun være tilgjengelig fysisk på vinyl, og blir solgt gjennom et fåtall utvalgte platebutikker, samt på bandets konserter i høst. Selv om formatet er på full fart tilbake etter om lag 15 års dvale, innrømmer distributøren at stuntet neppe vil føre albumet inn på VG-Lista.

- Vi opplever en litt nølende og til dels defensiv innstilling til vinyl fra enkelte forhandlere. Men vår erfaring er at om produktet er tilstrekkelig solid, vil kjernefansen stå last og brast, sier Jostein Ueland i vinylspesialisten Black Soul Family, som skal trykke og distribuere platen, til bandets egen hjemmeside.

Kaizers Orchestra "250 Prosent"

NY PLATE: Slik ser den ut.

Det nye albumet består av konsertopptak fra vårens «Maskineri»-turné, ti låter fra fem forskjellige byer i Tyskland, Østerrike og Sveits.

Den smilende og sjarmerende allmektige i Kaizers, Janove Ottesen, forteller at han har lagt sin sjel i å plukke ut live-versjoner som gir fansen valuta for pengene.

- Jeg har prøvd å tilpasse meg lytteformatet i utvelgelsen, og har plukket ut de sangene jeg syntes var best og mest interessante å lytte til, sier Ottesen til kaizers.no .

Her er låtene på platen, som blir gruppens andre offisielle livealbum, i tillegg til EP'en «The Gypsy Finale» fra 2004:

SIDE A:
KGB
Apokalyps Meg
Container
Maestro
Dieter Meyers Inst.

SIDE B:
Maskineri
Volvo i Mexico
Enden Av November
Sigøynerblod
170

I øyeblikket er det klart at platen vil bli solgt av platebutikken Apollon i Bergen. I tillegg vil den bli solgt når gruppen besøker Bergen og Peer Gynt-salen 24. oktober. For de som absolutt ikke vil kjøpe platespiller igjen, blir albumet også digitalt tilgjengelig på iTunes.