Hopp til innhold

Ny Brann-trener kan være på plass allerede før neste kamp

Sportssjefen i Brann utelukker ikke at en ny trener kan være på plass før bortekampen mot Molde om en knapp uke. Han vil likevel ikke røpe hvilke navn klubbledelsen har på blokka.

Rune Soltvedt

PÅ TRENERJAKT: Sportssjef Rune Soltvedt holder foreløpig kortene tett til brystet, men sier arbeidet med å finne Lars Arne Nilsens arvtager nå er i gang.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

I går ble det kjent at Lars Arne Nilsen var ferdig i jobben etter fem år som trener for Brann.

Etter 12 serierunder og 15 poeng ble Nilsen mandag fjernet som trener etter at han og klubbledelsen ble enige om å avslutte samarbeidet.

Dagen derpå sier sportssjef Rune Soltvedt at jobben med å finne Branns neste trener er i gang.

– Nå har vi startet på jobben, men det er umulig å svare på hvor langt vi er kommet til mandag, sier Soltvedt.

Sportssjefen bekrefter overfor NRK at klubbledelsen har vært i kontakt med flere konkrete navn, men vil ikke si hvem dette er.

– En krevende jobb

Soltvedt sier Branns neste trener både må evne å vinne kamper og kunne få fram nye, unge fotballtalenter.

– Den viktigste egenskapen blir likevel å være robust nok som person til å lede Brann. Det er en unik stilling i en unik klubb, men også en krevende jobb, sier Soltvedt.

Soltvedt mener kravene til den nye treneren er enda høyere nå enn de var da Lars Arne Nilsen tok over etter Rikard Norling i 2015.

Da sørget han for at Brann rykket opp fra 1. divisjon til eliteserien. Året etter ledet Nilsen laget til seriesølv og bronse i 2018.

– Brann skal være i toppen av norsk fotball. Det er hovedkravet nå, sier Soltvedt.

Lars Arne Nilsen ferdig som Brann trener.

TAKKET FOR SEG: Lars Arne Nilsen oppsummerte sine fem år som Brann-trener som et eventyr under gårsdagens pressekonferanse på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Vil ha ung og sulten trener

NRKs fotballekspert og tidligere Brannspiller Carl Erik Torp mener Brann bør jakte på en ung trener med store ambisjoner.

– Den treneren føler jeg ikke at Brann har hatt. Jeg skulle gjerne sett en ung, sulten trener som kan gå hånd i hånd med spillergruppa, sier Torp.

Torp mener både Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Grorud-trener Eirik Kjønø er navn som kan være aktuelle til å ta over trenerjobben i Brann.

Carl-Erik Torp
Foto: Julia Marie Naglestad

Han tror videre Hassan El Fakiri (trener for G16) eller tidligere Brann-profil og assistent for U-gruppen, Azar Karadas, vil overta treneransvaret midlertidig.

Torp mener også ansvaret for de svake resultatene hviler på flere enn Nilsen.

– Brann bør ta seg en kikk i speilet og se hva de selv har gjort. Det er ikke én treners problem at det har vært en dårlig kurve i halvannet år. Det er en prosess som bør gå internt, sier Torp.

Brann møter Molde borte mandag om en uke.