Hopp til innhold

NRKs bygg på Minde solgt for 190 millioner

BOB og NLA Høgskolen kjøper NRK Hordalands ærverdige bygg på Mindemyren. Nå blir det boliger og skole.

NRKs bygg på Minde i Bergen

SOLGT: Kanalveien 90 har fått nye eiere, og NRK er på vei ut.

Foto: NRK

NRK Hordaland har holdt til i Kanalvegen på Minde i Bergen i 24 år. Men om to år skal mediehuset flytte sammen med BT, BA, TV 2 og Universitetet i Bergen i Norges første store medieby.

Etter at NRK bestemte seg for å flytte i 2014, ble NRKs signalbygg i Bergen lagt ut for salg høsten 2014 med en takst på 210 millioner kroner. Etter en lengre periode på markedet, har bygget nå fått nye eiere.

Det er eiendomsselskapet BOB og NLA Høgskolen som blir de nye eierne av Kanalveien 90. NRK har denne uken akseptert budet på 190 millioner kroner.

«NRK er tilfreds med at BOB og NLA skal videreutvikle eiendommen og derved overta stafettpinnen fra NRK etter 24 år på Minde», står det i en felles pressemelding fra både selger og kjøper.

16.000 kvadratmeter

Unni Arnøy, regionredaktør NRK Hordaland

FORNØYD: Unni Arnøy, regionredaktør i NRK Hordaland.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Jeg er godt fornøyd med at lokalene på Minde nå er solgt. NRK Hordaland har allerede begynt å forberede flytting til Lars Hilles gate og Media City Bergen. Vi har likt oss veldig godt her på Mindemyren, og ser nå frem til å flytte inn i moderne lokaler sammen med de andre medieaktørene i byen, sier NRK Unni Arnøy, NRK Hordalands regionredaktør.

Kanalveien 90 består av to bygg med totalt 16.000 kvadratmeter bygningsmasse. Kristkirken har vært en leietaker hos NRK siden 1994.

Salget avventer ennå styret i NRK sin godkjenning. Partene skal de neste to ukene jobbe for å få på plass detaljene i salget, som skal godkjennes av styrene hos både kjøper og selger.

BOB er det største boligbyggelaget på Vestlandet, og forvalter i dag 22.500 boliger. NLA Høgskolen er en privat kristen høgskole, med rundt 2000 studenter og 200 ansatte.

«Både BOB og NLA Høgskolen er viktige samfunnsaktører. BOB har lang erfaring som utvikler – og NLA er en viktig utdanningsinstitusjon i Bergensregionen,» står det i NRKs pressemelding.

NRK Hordalands bygg på Minde

UVISS FREMTID: Det er ennå uvisst akkurat hva de nye eierne skal bruke Kanalveien 90 til.

Foto: Sindre Vik Helgheim / NRK

Blir boliger og skole

Kristkirken, Normisjon og Kristen Felleskap var inne som interessenter i salgsprosessen. Men det ble altså en kristen høgskole og en sentral boligaktør som ble kjøperne.

BOB sier til Eiendomsmagasinet at eiendommen skal bli til skole og nye boliger.

– Planen vår er å bygge boliger og så skal NLA ta seg av skolebiten. Vi ser fort for oss 200 boliger, sier Terje Gilje, administrerende direktør i BOB.

Kanalveien 90 ble bygget i 1965.

NRK Hordaland holdt til i Grieghallen før flytting til Mindemyren i 1991. Før NRK flyttet inn på Minde, hadde Kanalveien 90 blant annet huset Martens bakeri i Bergen.