NRK sender fra Hordalands flotteste ferjetur

Utåker-Matre-Skånevik er kåret til den vakreste fergeturen i fylket. Fredag flytter NRK Hordaland hele ettermiddagssendingen på radio om bord i vinnerfergen.

Nyhende og aktualitet frå heile fylket. I dag direkte frå MF "Kvinnherad", kåra av NRK Hordaland til finaste ferjestrekninga i fylket

I sommer har NRK Hordaland reist på samtlige 19 fergestrekninger i Hordaland, og overfarten ved inngangen til Åkrafjorden var den som kom aller best ut av vår manns grundige vurdering .

Oddgeir Øystese

DOMMEREN: Fergeentusiast Oddgeir Øystese har evaluert alle de 19 fergestrekningene i Hordaland i sommer.

Det er naturlig nok NRK Hordalands fergesjef himself, Oddgeir Øystese, som er programleder for sendingen fra MF «Kvinnherad», sammen med vår kvinne i Sunnhordland, Marte Rommetveit.

Nostalgi og fremtid

– Det blir tre timer om ferger. Historier, nostalgi og fremtidens ferger. Vi skal spise sveler og torsk, kose oss skikkelig, samtidig som fergen går i ruten sin, sier Øystese.

– Hvorfor engasjerer ferger så sterkt?

– Det er tett bundet opp til historien vår. Tenk på alle som er og har vært avhengige av ferger. Fergen er en historiebærer og noe helt annet enn et hull i fjellet. Det er en pust i bakken, en god samtale og utsikten til fylket på en helt annen måte enn fra bilvinduet.

Sendingen starter kl. 14.03, noen minutter etter at fergen har lagt fra kai ved Utåker, og pågår helt til kl. 17. Da ligger MF «Kvinnherad» i Skånevik, hvor vi mønstrer av.

Her er vi nå

På kartet under kan du følge med nøyaktig hvor MF «Kvinnherad» og vi befinner oss mellom ca. kl. 13.30 og 17.00:

Laster kart, vennligst vent...

Direktesending på Facebook

MF Kvinnherad

VINNERFERGEN: MF «Kvinnherad» gir den beste fergeopplevelsen i fylket, mener Oddgeir Øystese.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Det blir også masse liv på våre Facebook-sider rundt sendingen.

Blant annet sender vi direkte på Facebook Live fra Utåker kl. 13.55, hvor du får møte Oddgeir og Marte, høre litt om kåringen, samt være flue på veggen de første minuttene av radiosendingen.

Underveis i sendingen blir det fergequiz, intervju med noen skikkelige fergenerder, og ikke minst de som bruker fergen, jobber på fergen, bestemmer over fergen og som får livet sitt sterkt påvirket av fergen.

Prøv den store fergequizen