NRK og BA slipper til unge stemmer under valget

Til høsten skal politikerne få spørsmål som vanlige journalister ikke kommer på. – Vi vil engasjere de unge velgerne, sier Vigdis Holmaas og Anders Nyland.

Vigdis Holmaas og Anders Nyland

HISTORISK SAMARBEID: NRKs Vigdis Holmaas og BAs Anders Nyland gleder seg til å ansette fire unge valgreportere.

Foto: Magne Turøy / Bergensavisen

Valglogo

De to mediehusene går i dag ut med en felles stillingsannonse, hvor de etterlyser unge reportere mellom 18 og 22 år til dekningen av høstens kommune- og fylkesvalg. De unge journalistene skal lage stoff fra valget fra sitt eget ståsted, i sin egen uttrykksform, med sitt eget språk og på de plattformene de selv ønsker

Vil ha utradisjonell valgdekning

– På denne måten skal vi ta opp saker som førstegangsvelgerne er opptatt av, og politikerne skal få nye spørsmål som andre journalister ikke kommer på. De unge reporterne skal sørge for en utradisjonell valgdekning som engasjerer bredt og ungt, sier nyhetssjef Vigdis Holmaas i NRK Hordaland.

BA-redaktør Anders Nyland mener prosjektet er viktig for å sikre en god og fullverdig nyhetsdekning av valget.

– Vi har et ansvar for å engasjere lesere, lyttere og seere i alle aldre. Også de unge. Det tror jeg en egen ungdomsgenerasjon klarer mye bedre enn oss godt voksne redaktører og journalister, sier Nyland.

– Kun 46 prosent stemte

Et av målene med prosjektet er å sørge for at unge får kunnskap om lokalvalget og hvorfor valget angår dem.

– For fire år siden var det bare 46 prosent av de potensielle førstegangsvelgerne her til lands som faktisk oppsøkte valglokalet og avga stemme. Det synes vi er synd. Gjennom dette prosjektet håper vi å engasjere unge mennesker, og å vise at politikk faktisk handler om deres egen hverdag, sier BA-redaktøren.

– Det mangler ikke på engasjement. Det viser seg spesielt når de unge tar ordet i sosiale medier. De har en kraft som den offentlige debatten trenger, sier Holmaas.

Noe for deg?

Det utradisjonelle samarbeidet har fått navnet #vibestemmer, en emneknagg som skal følge dekningen i sosiale medier.

Kravene til de unge valgreporterne er som følger:

  • Mellom 18 og 22 år
  • Samfunnsengasjert
  • Flink med sosiale medier
  • Vil at unge skal være med å bestemme
  • Er klar for å være journalist fire uker i sommer

Er du interessert? Send en søknad til jobb@vibestemmer.no innen 15. april.