Norsk lag vant europaligaen i basket: – Noe av det største et aldersbestemt lag har gjort

Ulriken knuste både landslag og akademilag i Tsjekkia. – Uten tvil noe av det gjeveste som er levert på aldersbestemt nivå i Norge, sier generalsekretæren i basketforbundet.

Ulriken Eagles til topps i Europaligaen

VANT POKALEN: Ulriken Eagles mottar beviset på sjokkseieren i Ostrava, Tsjekkia søndag. Fra venstre: DuRell Sanford (assistenttrener), Ingvild Sanford (trener), Maya Carroll, Synne Jacobsen, Sunniva Sørbye, Karyn Sofie Sanford, Nea Toften, Celine Klett og Fatima Mohammad. Til høyre Victoria Barkovskij-Jakobsen med pokalen.

Foto: Ulriken Eagles

Søndag ble det en sensasjonell triumf for 14-, 15- og 16-åringene i Ulriken Eagles fra Bergen under superfinalen av European Girls Basketball League (EGBL) i Ostrava i Tsjekkia.

I semifinalen parkerte de det russiske akademilaget MBA Moskva med sifrene 78-62, og i finalen banket de Litauens U15-landslag 62-53.

– Det er helt enormt! Jeg har ikke ord. Resultatene er helt fantastiske, og vi har gjort det kun med lokale spillere, sier assistenttrener DuRell Sanford, som også er hovedtrener for klubbens elitelag for kvinner.

Trener med eliteserielaget

– Uten tvil noe av det gjeveste som er levert på aldersbestemt nivå i Norge, skryter generalsekretær Silje Særheim i Norges Basketballforbund.

Bergenslaget deltar i internasjonale konkurranser for å få matching på et høyere nivå, og trener også sammen med Ulrikens eliteserielag for å bli forberedt på tøff fysisk motstand.

I fjor kom Ulriken Eagles på tredjeplass i samme turnering, et resultat som ble lagt merke til internasjonalt.

Celine Klett for Ulriken Eagles i kampen mot Litauens G15-landslag

VALSET OVER LANDSLAG: Celine Klett i fint driv for Ulriken Eagles i finalen mot Litauens U15-landslag.

Foto: SBŠ Ostrava

Motstanderne er i hovedsak østeuropeiske ungdomslandslag og påkostede akademilag som fungerer som rene farmerlag for landslagene.

– Vi har fått utrolig mye respekt fra de andre lagene for resultatene vi har oppnådd, på en helt annen måte enn vi opplever hjemme i Norge, sier Sanford.

– Hadde full kontroll hele veien

Stemningen var naturlig nok høy søndag, men treneren forteller at det på ingen måte var hysteriske scener umiddelbart etter finaleseieren.

– De hadde full kontroll på kampen hele veien, så det var ingen som gikk av skaftet, forteller Sanford.

For en liten uke siden gikk jentelaget til topps i Scania-cupen i Södertälje for andre år på rad, hvor også guttelaget gjorde det skarpt og tok en andreplass.

Basketforbundet: – Ulriken er et flaggskip

Klubben får skryt av Norges Basketballforbund for sin satsing på kvinnebasket.

– Ulriken jobber veldig målrettet og strategisk. De legger ned ufattelig innsats for å få frem jentene. Klubben er et flaggskip i Norge, som viser andre hva som er mulig å få til, sier generalsekretær Silje Særheim.

Ulriken-trener DuRell Sanford sier klubben kommer til å delta i EGBL-turneringen også neste år, men sier de allerede ser på andre muligheter for enda tøffere matching for de unge supertalentene.

– Kanskje tar vi en tur til USA for å bli med i en turnering der borte, sier amerikaneren.